Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Motor odvrátil konec sezony, Vary už mají jistou baráž

Hokejisté Českých Budějovic dokázali přes nepříznivý průběh zvítězit na ledě Kladna 4:2. Odvrátili tak předčasný konec sezony, když stav série semifinále play-off první ligy snížili na 1:3. V nejkratším možném čase naopak postoupily do baráže Karlovy Vary, nejlepší tým základní části uspěl i podruhé v pražském Edenu a Slavii vyřadil 4:0 stejně jako ve čtvrtfinále Vsetín.

Útočník a majitel kladenského klubu Jaromír Jágr tak má šanci připsat si v úterý na jihu Čech v pátém utkání patnáctý start, a pokud se uzdraví, mohl by zasáhnout i do baráže o extraligu.

Šestačtyřicetiletý Jágr, kterého stále sužují problémy s kolenem, si rychle odbyl tři vteřiny pobytu na ledě a díky tradičnímu nucenému koloritu posledních týdnů má na kontě 14 zápasů.

"Jestli si všichni mysleli, že toužím po tom, aby Kladno prohrálo, tak to vůbec ne. Mně to takhle vyhovovalo. Byl jsem s klukama a koukal na zápas z dobrého místa. Takže jsem teď spíš naštvanej, že budu muset zase začít trénovat," uvedl s nadsázkou Jágr.

Jen o trošku déle pobyl na hrací ploše zkušený bek Motoru Filip Novák, který už po 35 sekundách obdržel za faul na Redlicha trest na pět minut a do konce utkání za zásah do hlavy a krku. "Je na vyšetření v nemocnici, ale má podezření na otřes mozku a zlomený nos," řekl domácí kouč Miloslav Hořava.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 4. semifinále Kladno - České Budějovice

V dlouhé přesilovce, kterou si Středočeši sami přerušili vyloučením, Rytíři marně dobývali branku hostů, přesto po první třetině vedli zásluhou Kružíka a jeho trefy z deváté minuty.

V nástupu do druhého dějství ale fauloval Tůma a Nedorost vyrovnal. Motor měl od té doby mírně navrch a byl nebezpečnější. Přesto hosté od konce 35. minuty znovu prohrávali, když se rovněž v početní výhodě prosadil Strnad.

Do kabin ale odcházeli s jednobrankovým vedením hosté. Nejprve potrestal chybu Rytířů ve 39. minutě Čermák a už o 39 vteřin později dokonal obrat Heřman. Toto zatmění domácích se nakonec ukázalo jako rozhodující pro celý zápas.

Na začátku třetí třetiny mohl vyrovnat Kloz, jenže brankář Kváča byl proti. Netrvalo dlouho a klid hostům dodal druhou trefou zkušený Nedorost. Závěr mohl ještě zdramatizovat Strnad, ani on však Kváču nepřekonal.

"Tahle série si zaslouží více zápasů, než aby jeden z týmů prohrál 0:4. A teď to s naším vítězstvím dostává nový náboj," věří asistent českobudějovického kouče Luboš Rob.

Rytíři Kladno - Motor České Budějovice 2:4 (1:0, 1:3, 0:1)

Branky: 9. Kružík, 35. Strnad - 22. a 43. Nedorost, 39. M. Čermák, 39. Heřman. Rozhodčí: T. Veselý, Zubzanda - Belko, Špringl. Vyloučení: 4:5, navíc F. Novák (Č. Budějovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 4956. Stav série: 3:1.

V Edenu se zaplněný kotel karlovarských fanoušků radoval z první trefy v 25. minutě. Střelu kapitána Václava Skuhravého vyrazil Frodl pouze před Petra Stloukala, který puk doklepl do odkryté branky. Domácí reklamovali Stloukalovo údajné kopnutí do puku, ale rozhodčí gól uznali.

Tlak hostů vyústil v druhou branku 17 vteřin před koncem druhé části. Útočník Tomáš Rachůnek si od mantinelu vybruslil až před Frodla, který na jeho zakončení nestačil.

V závěrečné třetině Energie kontrolovala hru a Pražané už dvougólové manko nedokázali smazat, přestože v závěru to i díky přesilové hře a odvolání Frodla zkoušeli v šesti.

Konečnou podobu skóre stanovil Flek do prázdné branky. Novotný v play-off vychytal čtvrté čisté konto a v osmi duelech obdržel stejný počet branek.

Slavia Praha - Energie Karlovy Vary 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Branky: 25. Stloukal, 40. T. Rachůnek, 60. Flek. Rozhodčí: Doležal, Petružálek - Beneš, Štofa. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 1985. Konečný stav série: 0:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články