Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pešán: Rozhodlo směšné vyloučení, závěr jsme ale nezvládli

Hokejisté Liberce vedli ve druhém čtvrtfinálovém zápase play-off extraligy na ledě Hradce Králové až do poloviny třetí třetiny 1:0, pak ale třikrát inkasovali a prohráli 1:3. Kouč Filip Pešán se po utkání hodně zlobil na moment z 51. minuty, kdy rozhodčí vyloučili Jana Ordoše za faul na Bedřicha Köhlera a domácí v přesilovce vyrovnali. Když se poté dostali Východočeši navíc do vedení, hosté duel psychicky neunesli a v posledních třech minutách nasbírali 56 trestných minut.

Filip Pešán
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Frustrace na konci byla obrovská, ale myslím si, že není úplně nutné, aby zápas, který byl z obou stran naprosto férový, takhle skončil," řekl Pešán.

Vyloučení Ordoše označil stejně jako například útočník Martin Bakoš za směšné. "Mělo fatální vliv na závěr zápasu. Domácí vyrovnali a získali obrovskou energii," uvedl Pešán.

Liberecký kouč se už po prvním utkání série na tiskové konferenci pozastavil nad tím, že hradečtí hráči podle jeho mínění zbytečně padají a přihrávají souboje. To byl podle Pešána i Köhlerův případ.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. čtvrtfinále Hradec Králové - Liberec

"Nejsem si úplně jistý, jestli Béďa Köhler, který má 120 kilo, musí takhle spadnout na záda při zákroku, který si nemyslím, že byl nějak extrémní, aby spadnul. Myslím si, že Hradec měl vyhrát trošku jinou cestou," podotkl Pešán.

Uznal však, že tresty na konci zápasu byly už zbytečné. Petr Jelínek a Dominik Lakatoš dostali desetiminutové osobní tresty, Tomáš Filippi vedle "desítky" inkasoval i osobní trest do konce utkání.

Po třetím hradeckém gólu v přesilovce totiž vzteky rozlámal hokejku o brankovou konstrukci a ještě rozhodčím vynadal. "Závěr jsme nezvládli a do dalších zápasů se musíme poučit," řekl Pešán.

Hradec Králové porazil Liberec dvakrát i díky přesilovým hrám, ve kterých vstřelil již tři branky, a navíc si vždy vytvořil převahu. Dnes si přitom Tygři dávali na vyloučení dlouho pozor.

"Kluci makali a drželi se. Hokejky dávali skoro za hlavu, a přesto se zase rozhodlo v přesilovce. Souhlasím s tím, že jsme možná měli být disciplinovanější," uvedl trenér.

Liberečtí věří, že doma emoce udrží pod kontrolou a Východočechy dvakrát porazí. "Věřím, že když budeme hrát svoji hru, jsme schopni Hradec dvakrát porazit a vrátit se sem. Nechceme skákat, nechceme padat, nechceme nikoho mlátit. Chceme vyhrát sérii," dodal Pešán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články