Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šlégr o baráži: Už víme, do čeho jdeme. Věřím, že mužstvo se dobře připraví

Po dvou letech si hráči Litvínova zopakují baráž o extraligu. V roce 2016, jen rok po oslavách prvního titulu v klubové historii, ji zvládli s přehledem. Po dvanácti kolech předstihli třetí Slavii o osm bodů a druhého zástupce první ligy Duklu Jihlava dokonce o patnáct. Severočeši ale tuší, že letošní baráž bude vyrovnanější.

Jiří Šlégr
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"V baráži už jsme před dvěma lety byli a víme tedy, do čeho jdeme. Je to jen o tom, se na tuto fázi co nejlépe připravit. Máme dalších pět zápasů, které bychom měli právě tak pojmout - abychom byli co nejlépe nachystaní na ty nejdůležitější boje v baráži. Věřím, že k tomu mužstvo tak i přistoupí," řekl šéf realizačního týmu Jiří Šlégr.

Ví, že baráž vyžaduje především velkou soudržnost. "Tým se musí semknout a mít dobrý pocit z každého zápasu, který bude hrát. A i takové zápasy si užívat, protože především po psychické stránce to bude těžké. A každá výhra napomůže, aby se hráči dostali do pohody," míní.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov - Litvínov

Zatímco před dvěma lety si jen sotvakdo připouštěl možnost pádu Litvínova o patro níže, nyní se hlasy o sestupu sem tam ozývají. "Možná to někdo říká, ale my sami si něco takového nemůžeme vůbec připouštět. Věříme, že tým je natolik silný, že se v extralize udrží. Hráčům se to budeme snažit naordinovat, ale předvést to pak musí oni na ledě. Jakékoliv mužstvo, které jde do baráže, ale nebude připravené bojovat, nemůže uspět. Zejména o bojovnosti a jednoduchosti hry to celé bude," řekl Šlégr.

V Chomutově zdobila hosty i přes prakticky beznadějnou situaci ve skupině o umístění bojovnost, ale opět se nedokázali vyhnout zbytečným faulům. "Bavíme se o tom donekonečna celou sezonu. Prakticky pořád. Musíme se z toho poučit, protože pokud k tomu budeme takhle přistupovat v baráži, může nás to stát extraligu," uvedl Šlégr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články