Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

I druhé čtvrtfinále ovládli favorité. Jágr opět naskočil jen na začátek

Čtvrtfinálové série první hokejové ligy mají zatím pod kontrolou favorité, kteří ovládli i druhé duely. Karlovy Vary nedovolily Vsetínu ani branku a uspěly 5:0, České Budějovice zdolaly Havířov 4:2 a Kladno porazilo Prostějov 2:1. Šestačtyřicetiletý Jaromír Jágr strávil na ledě čtyři vteřiny a připsal si sedmý z potřebných 15 startů pro účast v případné baráži. Slavia podobně jako v prvním souboji zvítězila nad Přerovem 2:1.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Karlovy Vary rozhodly na přelomu první a druhé třetiny. Třicet pět vteřin před koncem první části vstřelil vítězný gól forvard Sebastian Gorčík. O dvě sekundy déle trvalo Západočechům přidat po pauze druhou branku. Finský centr Henri Tuominen gólem a asistencí zařídil vítězům základní části vedení 4:0 po dvou třetinách. Konečnou podobu stanovil nejlepší střelec Energie Jakub Flek.

České Budějovice se v porovnání s úvodním zápasem, který jasně ovládly 5:0, na druhou výhru mnohem více nadřely. První trefu Havířova v sérii obstaral po 119 vteřinách hry útočník Radek Pořízek. Na odpověď Motoru čekali diváci jen chvíli, v páté minutě zařídil vyrovnání Miloslav Čermák.

Vzápětí Jihočechům poskytl pětiminutovou početní výhodu forvard Jakub Kotala, který tvrdě atakoval Lukáše Květoně, a kvůli tomu dohrál. Přestože domácí dlouhou přesilovku nezužitkovali, odnesli si z první třetiny vedení 2:1, když se v 16. minutě prosadil útočník Martin Novák.

Havířov se na Motor dotáhl v 29. minutě po trefě Jiřího Fronka, který si v minulé sezoně zahrál i v dresu Českých Budějovic. Nerozhodný stav zlomil o necelé tři minuty později střední útočník Vít Jonák a vítězství zpečetil do prázdné branky Martin Heřman.

V Kladně si fanoušci museli na úvodní gól počkat až do 51. minuty, kdy se prosadil střední útočník Jan Kloz. O necelých šest minut později Roman Přikryl náskok pojistil. Jestřábi v 58. minutě v přesilové hře snížili, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.

V Edenu se jako první radoval z branky Přerov, za nějž v 15. minutě při přesilovce pět na tři skóroval obránce Radomír Pala. Pražané srovnali na konci druhé dvacetiminutovky díky centrovi Marku Račukovi a v polovině třetí třetiny zařídil Lukáš Krejčík druhou výhru Slavie.

Série hrané na čtyři vítězství budou pokračovat v sobotu.

Čtvrtfinále play-off první hokejové ligy - 2. zápasy:

Kladno - Prostějov 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Branky: 51. J. Kloz, 57. R. Přikryl - 58. Venkrbec. Rozhodčí: Grech, Wagner - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 3146. Stav série: 2:0.

Slavia Praha - Přerov 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky: 38. Račuk, 50. Krejčík - 15. Pala. Rozhodčí: Doležal, Kopeček - Kotlík, Polák. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 716. Stav série: 2:0.

Motor České Budějovice - Havířov 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Branky: 5. Čermák, 16. M. Novák, 32. Jonák, 60. Heřman - 2. Pořízek, 29. Fronk. Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek - Kokrment, Malý. Vyloučení: 3:4, navíc Kotala (Havířov) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 5803. Stav série: 2:0.

Karlovy Vary - Vsetín 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Branky: 20. Gorčík, 21. T. Rachůnek, 30. Tuominen, 39. O. Beránek, 53. Flek. Rozhodčí: Kašík, Petružálek - Štofa, Beneš. Vyloučení: 7:9, navíc Frolo (Vsetín) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 2842. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články