Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sedm sekund na ledě a zpět do kabiny. Zraněný Jágr naskočil při výhře Kladna

Ví, že pokud se chce teoreticky účastnit baráže o extraligu, potřebuje sbírat starty v utkáních. Jaromír Jágr proto zahájil v dresu Kladna úvodní čtvrtfinále play-off první ligy proti Prostějovu, ale hned po buly zamířil do šatny a v dalším průběhu duelu Rytířům na ledě nepomohl. Je tak zřejmé, že jeho koleno stále není v pořádku po tvrdém zákroku havířovského Marka Sikory. Kladno nakonec vyhrálo 4:2.

Jaromír Jágr v dresu Kladna
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Statistici započítali Jágrovi, že v utkání účinkoval sedm sekund. I jediná by však stačila druhému nejproduktivnějšímu hráči historie NHL k započítání startu, které šestačtyřicetiletý Jágr potřebuje i přes své zranění sbírat kvůli možnosti figurovat v sestavě v případných bitvách baráže o extraligu.

Jágr se zotavuje po Sikorově nešetrném ataku u mantinelu hned z úvodu duelu 50. kola, který se hrál v sobotu 17. února. Olympijský vítěz z Nagana při něm narazil hlavou do hrazení a utrpěl otřes i tržnou ránu. I když se na ledě objevila nosítka, odešel za pomoci ostatních po svých.

"Při tom zákroku jsem se udeřil do hlavy mezi nosem a pusou a víceméně jsem se vypnul. Protože jsem bezvládně padnul a sednul si přitom na ty nohy, tak utrpěl meniskus a právě vazy," řekl Jágr. "Momentálně to není nic moc. Kdyby to bylo lepší, tak jsem samozřejmě nastoupil, ale je to každým dnem lepší a lepší," dodal.

Jágr potřebuje po lednovém návratu do Kladna z NHL z Calgary sbírat starty kvůli regulím, podle nichž je třeba ke startu v baráži o extraligu sehrát za tým minimálně 15 utkání. Jágr jich má na kontě po duelu s Prostějovem teprve šest, nasbíral v nich čtyři asistence.

Už nyní je jasné, že bude potřebovat, aby klub v play-off v případě postupu do baráže ve čtvrtfinále i v případném semifinále, která se hrají na čtyři vítězné zápasy, absolvoval minimálně deset utkání.

"Technicky vzato Jaromír teď ztratil dvě utkání, a pokud pomýšlíme na baráž, musí odehrát 15 zápasů. Je to pro nás nevděčné téma, ale nemyslím si, že by ty série skončily 4:0 a 4:0 nebo 4:1 a 4:1. Ty série bývají delší," podotkl Heral.

I bez hrající legendy v sestavě si Rytíři s Prostějovem poradili. Po bezbrankové první třetině domácí v druhém dějství dvakrát vedli, jenže Jestřábi vždy odpověděli. Rozhodla trefa Davida Tůmy z 54. minuty, výsledek (4:2) zpečetil při hře bez gólmana 36 sekund před koncem Ladislav Zikmund.

"Bylo to vyrovnané utkání. Vždy, když jsme se dostali do vedení, tak jsme trochu přestali hrát, čehož zkušený tým Prostějova využil. Ve třetí části byl Prostějov sedm osm minut lepší, pak se to začalo vyrovnávat, více jsme se tlačili do brány a chtěli být trpěliví. Věřili jsme, že šance přijde. A přišla," řekl asistent kladenského kouče Pavel Patera.

Vítězové základní části z Karlových Varů nedali Vsetínu šanci. Valaši do play-off proklouzli až v posledním kole, kdy v přímém souboji o poslední volné místo zdolali Třebíč. Západočechy poslal do vedení ve 14. minutě útočník Martin Osmík. Vítězný gól zaznamenal zkraje druhé třetiny Jakub Flek, po základní části nejlepší střelec a zároveň nejproduktivnější hráč mužstva.

Je nám líto, video expirovalo.
České Budějovice vstoupily do play-off demolicí Havířova

Vsetín snížil v 27. minutě z přesilové hry, ale extraligoví šampioni z roku 2009 si za necelé dvě minuty vzali v početní výhodě dvoubrankový náskok zpět. Energie v prostředním dějství využila ještě jednu přesilovku. Autor úvodní trefy Osmík druhým zásahem večera stanovil v závěrečné třetině konečnou podobu výsledku.

Pod výhru Karlových Varů se nejvýrazněji podepsal centr Daniel Vrdlovec, který nasbíral čtyři body za gól a tři nahrávky. Tým pod vedením trenéra Martina Pešouta navázal na výborný závěr základní části, kdy zvítězil v sedmi z osmi duelů.

V opačném rozpoložení vstoupily do vyřazovacích bojů České Budějovice, které neuspěly čtyřikrát z pěti zápasů. Proti Havířovu se ale zaváhání nedopustily. Rozhodující branka padla v 16. minutě zásluhou útočníka Václava Nedorosta, jenž ve druhé třetině zvýšil už na 3:0. Pětatřicetiletý odchovanec přidal ke dvěma gólům i nahrávku, opačnou bilanci si připsal útočník Petr Vampola.

V Edenu se diváci radovali z branky Marka Račuka už po 18 sekundách zápasu. Přerov odpověděl ve 12. minutě díky útočníkovi Jiřímu Goišovi. Na rozuzlení si fanoušci museli počkat až do nastaveného času, v jehož úvodu se hosté kvůli špatnému střídání nechali vyloučit. Přesilovku čtyři na tři zužitkoval útočník Zdeněk Doležal.

Čtvrtfinále play-off první hokejové WSM ligy - 1. zápasy:

Karlovy Vary - Vsetín 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

Branky: 14. a 46. Osmík, 21. Flek, 29. Podlipnik, 36. Vrdlovec - 27. Teper. Rozhodčí: Doležal, Grech - Lučan, Zídek. Vyloučení: 6:12. Využití: 2:1. Diváci: 2786.

Motor České Budějovice - Havířov 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Branky: 16. a 35. Nedorost, 21. Vampola, 44. L. Květoň, 59. Vráblík. Rozhodčí: Dědek, Obadal - Kotlík, Polák. Vyloučení: 2:7. Využití: 2:0. Diváci: 5704.

Kladno - Prostějov 4:2 (0:0, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 21. Machač, 30. Strnad, 54. D. Tůma, 60. Zikmund - 27. Meidl, 36. Rudovský. Rozhodčí: R. Čech, Fiala - Štofa, Beneš. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 2749.

Slavia Praha - Přerov 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)

Branky: 1. Račuk, 62. Z. Doležal - 12. Goiš. Rozhodčí: Sýkora, Veselý - Malý, Šimán. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 738.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články