Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jágr čeká na návrat Koláře, o jeho stavu tak minimálně do pondělí nebude jasno

Kdy se Jaromír Jágr vrátí na led? Na vyřešení této otázky si fanoušci budou muset chvíli počkat. Hvězdný útočník nenaskočil za Kladno v druhém utkání v řadě a čeká na návrat fyzioterapeuta Pavla Koláře z olympijských her. Klub o jeho stavu proto nezveřejní podrobnosti minimálně do pondělí.

Zraněný Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Jaromír Jágr se stále zotavuje a trpí následky, které mu přivodil střet s Markem Sikorou v sobotním utkání proti Havířovu. Dnes vynechal další utkání, netrénoval celý týden. Čeká na návrat profesora Koláře, který přiletí v neděli," řekl tiskový mluvčí Kladna Vít Heral.

Jágr musel odstoupit z utkání s Havířovem už ve třetí minutě. Po Sikorově zákroku vrazil hlavou do mantinelu a utrpěl otřes i tržnou ránu. Následně podstoupil kontrolní vyšetření v nemocnici. Ve středu Jágr vynechal duel v Českých Budějovicích, dnes se přišel na zápas s Prostějovem v jeho průběhu alespoň podívat.

V péči fyzioterapeuta Pavla Koláře, který se vrátí z olympijských her v Pchjongčchangu, byl Jágr po návratu z Calgary do Kladna na konci ledna. Léčil mu pochroumané vazy v pravém koleně, kvůli kterým byl mimo hru v NHL od konce prosince.

Teď k němu zamíří znovu, ale není jasné, s jakými potížemi. "V pondělí dá vědět, co a jak dál. Myslím si, že do pondělního odpoledne nebudeme mít bližší informace o jeho stavu," podotkl Heral.

Majitel kladenského klubu potřebuje po lednovém návratu do Kladna z NHL v Calgary sbírat starty kvůli regulím, podle nichž je třeba ke startu v baráži o extraligu sehrát za tým minimálně 15 utkání. Jágr jich má na kontě zatím jen pět, nasbíral v nich čtyři asistence.

Už nyní je tak jasné, že Jágr bude potřebovat, aby klub v play-off v případě postupu do baráže ve čtvrtfinále i v případném semifinále, které se hraje na čtyři vítězné zápasy, absolvoval minimálně deset zápasů s ním v sestavě.

"Technicky vzato Jaromír teď ztratil dvě utkání, a pokud pomýšlíme na baráž, musí odehrát 15 zápasů. Je to pro nás nevděčné téma, ale nemyslím si, že by ty série skončily 4:0 a 4:0 nebo 4:1 a 4:1. Ty série bývají delší," podotkl Heral.

"Že Jaromír dvě utkání vynechal, je samozřejmě problém, ale rozhodně to není fatální věc. Ale my tak jako tak budeme chtít vyhrát každý zápas v play-off bez ohledu na cokoliv," uvedl Heral.

Ilustrační foto

Jágrovi by stačilo k započítání startu třeba jen na chvilku nastoupit na led. "Samozřejmě jsme zvažovali, že by Jaromír nastoupil jedno střídání nebo jednu sekundu, ale byl v takovém stavu, že to dnes prostě nešlo. A minule taky ne," uvedl Heral.

Všech sedm zápasů Kladna od Jágrova návratu bylo vyprodaných. "Je to samozřejmě pro něj psychicky těžké. Máte tolik fanoušků na stadionu a on by se objevil na jedno střídání, tak je to i pro něj složité," dodal Heral.

Jágr nastupoval do prvoligových zápasů s ortézou kvůli poraněnému kolenu, které ho limitovaly v dresu Calgary a kvůli kterým se objevil v sestavě Flames naposledy 31. prosince v utkání proti Chicagu. Druhý nejproduktivnější hráč historie NHL i kvůli problémům s třísly sehrál za Calgary v sezoně jen 22 zápasů, v nichž zaznamenal gól a šest asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články