Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Výhra jako dárek Jágrovi k narozeninám? Chtěl by víc – postup

V pátek mu bude šestačtyřicet, supermoderní haly v NHL vyměnil za zimní stadiony (ve většině z nich je skutečně zima), ale hraje dál. Jaromír Jágr pomohl Kladnu k výhře nad Slavií 2:1 v prodloužení v Edenu. Sám u gólů nebyl, ale byl rád, že bojovnost jeho týmu jde nahoru.

Jágr v souboji s obranou Slavie
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Jestli byl tohle nejlepší možný dárek k narozeninám? Náš cíl je úplně jiný," odpovídal Jágr po utkání na dotaz novinářům. "Uvidíme, jestli se splní za dva měsíce," hovořil o boji o postup do extraligy. "Jestli mám zítra narozeniny, nebo ne, na to teď nemyslím," dodal.  

V Edenu se hrál tvrdý zápas, což mu mnohé naznačilo. "Přesně takové bude i play-off. A je lepší, když si na to zvykneme ještě před tím, než začne. Je vidět, že tady rozhodčí spoustu věcí nechávají být. Ale na obě strany. Hodně času se strávilo na mantinelech, byly tam skoro pořád souboje, bylo to hodně bojovné z obou stran," uvedl Jágr.

Je nám líto, video expirovalo.
Kladno vyhrálo na Slavii 2:1 v prodloužení díky gólům Hořavy

Ani nejproduktivnější Evropan historie NHL nedostal nic zadarmo. "Čekal jsem, že to bude takové. Nikdo si před tebou nesedne na zadek a nenechá tě dát jen tak gól. To si musíš vybojovat. A záleží na nás, jak k tomu přistoupíme," řekl Jágr. "Myslím, že je důležité hlavně to, jak jsme bojovali, i když se nám nedařilo," ocenil.  

Přiznal, že ho úroveň týmů v první lize překvapila. "Popravdě jsem čekal, že v téhle lize bude daleko víc přečíslení, ale musím říct, že jsem se spletl. Všechna mužstva, proti nimž jsme hráli, hrála disciplinovaně dozadu, takže tři na dva, dva na jednoho, to se tady nevidí," shrnul Jágr.  

Během zápasu se nechával na střídačce občas promasírovat. "Dělám to tak ale skoro pořád, když ta šance je. Hlavně je tady zima a já se bojím, abych se nezranil a nenatáhl si třeba třísla. To je hlavní důvod, proč to dělám," konstatoval. "Cítil jsem se o něco lépe, ale v těch osobních soubojích to není, jak bych chtěl. I to jsem ale čekal. Proto jsem nemohl pokračovat v NHL, protože ta noha mě neudrží v osobních soubojích," vysvětlil Jágr. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články