Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Musíme se zlepšit, začnu u sebe, řekl Jágr po další porážce Kladna

Třetí zápas, třetí vyprodaný stadion, druhá porážka. To je stručná statistika hokejové legendy Jaromíra Jágra po návratu z NHL do Kladna, v jehož dresu při porážce 1:4 s Litoměřicemi poprvé nezaznamenal ani bod. Pětačtyřicetiletý útočník se po utkání fanouškům omlouval. "Výkon to byl hrozivý, musíme se z toho nějakým způsobem dostat," řekl útočník, který je vlastníkem kladenského klubu.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Vážil si aplausu vestoje, kterým jej vyprodaný ČEZ stadion při slavnostním ceremoniálu přijal. "Mám toho už hodně za sebou. Jsem rád, že diváci přišli a zatleskali si. Můj jediný cíl je hrát co nejlepší hokej, abych pomohl mužstvu postoupit dál. Není to pro mě jednoduché, bude mi 46 let, ale snažím se odevzdávat maximum, i když to někdy není vidět," řekl Jágr.

Tým prohrál čtvrté z pěti posledních utkání. "Nehrajeme dobře. Začalo to už proti Ústí, kde jsme prohráli 0:6 a od té doby jsme v křeči. Není to příjemné, ale na druhou stranu je to realita. Někdy to tak bývá. Ne vždy máš tu slávu, jakou bys chtěl. Teď přijde kritika, nejsem první ani poslední, kdo to zažije na vlastní kůži," uvedl Jágr, kterému bude ve čtvrtek šestačtyřicet.  

Podle něj se teď soupeři proti Rytířům maximálně vyhecují. "Ale s tím bychom se měli vyrovnat. Aspoň vidíme, jak na tom jsme: Nic moc. Podle mě je to nejlepší příprava před play-off. Ale musíme se od prvního do posledního hráče hrozně moc zlepšit. Začíná to u mě. Já se necítil vůbec dobře," uvedl Jágr.  Na zraněném pravém koleni má ortézu a snaží se před play-off dostat do co nejlepší formy. "Já se snažím, pokud můžu. Je pravda, že se některá střídání necítím moc dobře, ale doufám, že to přijde, a zaleží jen na mně, jakým způsobem se k tomu postavím," uvedl.  

Stále cítí, že mu do ideálního výkonu chybí řada věcí. "Co si budeme namlouvat, není mi dvacet. Ani od sebe víceméně nic neočekávám. Já vím, jaký jsem hráč, nemůžu se srovnávat sám se sebou, když mi bylo pětadvacet," podotkl Jágr.  

„Vidím i u nás v kabině, že trénink je úplně jinde, než byl před patnácti nebo dvaceti lety. Hráči tráví hrozně moc času na ledě a v posilovně. Dělají to všechna mužstva. U nás starších hráčů, i když bys to chtěl dělat, tak regenerace je daleko delší než u jiných, takže to ani dělat nemůžeš. To je největší rozdíl. Ta chuť by byla," uvedl Jágr, přestože je pověstný tvrdými drily.  

Do zápasového rytmu se prý teprve dostává. "Dlouho jsem nehrál, a když ano, tak hodně ve čtvrté lajně. Když se to tak vezme, tak jsem naposledy hrál pořádný hokej před devíti měsíci. Hrát ve čtvrté lajně osm devět minut, kde od tebe nikdo nic nečeká, a pak dvacet minut, je ohromný rozdíl. A je jedno, jaká je to liga," uvedl Jágr.  

A jak vidí populární hokejista současný kladenský tým? "Můžu srovnávat jen ty tři zápasy, které jsem odehrál. Ani jeden se nám víceméně nepovedl. Soupeř byl lepší, měli jsme někdy fáze, že jsme začali tlačit, jako třeba dneska ve třetí třetině, ale to je dost málo na mužstvo, které chce postoupit," podotkl Jágr.  

Dopředu ale věděl, že to nebude lehké. "Musíme si uvědomit, že každý hráč umí bruslit, každý je silný a opravdu to není jednoduché. Je jedno, jestli hraješ NHL, druhou ligu nebo třetí ligu, je to pořád o bojovnosti a o bruslení," podotkl.  

Soupeři ho prý nešetří a to je správné. "Pomáhá mi to. Kdybych dal pár gólů, tak se cítím daleko líp. Kdybych hrál líp, tak to určitě mají těžší. Já jim to hodně usnadňuju. Žádný respekt od nich necítím," doplnil Jágr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články