Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jsem rád, že jsem to prolomil, ale porážka mě mrzí, řekl Musil po gólu

Smíšené pocity měl obránce David Musil – dal v hokejové extralize první gól, ale jeho Třinec podlehl Zlínu 2:4. Vnuk legendárního Jaroslava Holíka se před sezonou vrátil do Česka po osmi letech v zámoří a mezi střelce v nejvyšší tuzemské soutěži se zapsal ve 49. utkání.

David Musil
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Hraje se tu trochu jiný hokej než v zámoří, je tu jiné kluziště. Ale člověk se musí vyvíjet, ať je kdekoli, a jsem rád za změnu. Snažím se, co můžu. Do šancí jsem se dostával i předtím, jen mi to nepadalo, a tak to chvíli trvalo. Jsem rád, že jsem to prolomil, ale mrzí mě, že jsme prohráli," řekl sváteční střelec po utkání.  

Čtyřiadvacetiletý obránce měl při své brance štěstí. Jeho střelu, která znamenala vyrovnání na 1:1, si do vlastní sítě srazil zlínský Ondráček. Následně překlopil Růžička vedení na stranu Třince a až do 41. minuty, kdy hosté vstřelil druhý gól, měli domácí víc ze hry. "Vázlo nám zakončení. Naopak Zlín šance využil," konstatoval Musil.

Třinec zůstal tři kola před koncem základní části v tabulce třetí, Zlín je šestý. Pokud by toto pořadí vydrželo, oba týmy by na sebe narazily ve čtvrtfinále. Oceláři ještě nikdy Zlín nevyřadili, navíc s ním v této sezoně prohráli tři ze čtyř utkání.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Zlín

"Je to těžký soupeř, ale play-off je už zase o něčem jiném. Myslím si, že na to se člověk nemůže dívat, zda se s nimi prohrává, nebo vyhrává. Ať dostaneme kohokoli, musí se do toho jít s cílem vyhrát. Můžeme ovládat jen náš výkon a uvidíme. A ještě zbývají tři kola. Zabojujeme o druhé místo, i když už to není v našich rukou," řekl Musil. Třinec ztrácí na Hradec Králové šest bodů.

Mladý obránce po návratu ze zámoří ve skrytu duše doufal v účast na olympijských hrách v Pchjongčchangu. V létě byl povolán do reprezentace, ale další starty už nepřidal. "Přeju klukům úspěch. Budu je sledovat. Mají to ve svých rukou," dodal.  

Třinecký bek v sezoně nevynechal jediný extraligový zápas, i proto se teď těší, že si odpočine. Po pár dnech volna ale začne příprava Ocelářů na vrchol sezony, kterou si zpestří turnajem v Davosu. Tam se vedle domácího týmu střetnou i s Magnitogorskem a Dinamem Riga. "Čekají nás kvalitní mužstva. Těším se," konstatoval Musil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články