Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Třinec uspěl počtvrté za sebou, Hradec udolal v nájezdech

Třinec zvítězil v extralize počtvrté za sebou, když ve šlágru 44. kola udolal Hradec Králové 2:1 po samostatných nájezdech. Hosté vedli od 33. minuty po střele Graňáka od modré čáry, Oceláři ale zásluhou Chmielewského ve třetí třetině vyrovnali a v nájezdech jim zajistil bonusový bod Petružálek. Třinec na třetí pozici ztrácí na druhé Východočechy už pouze tři body.

Utkání Třinec - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Nebylo naším plánem uhrát výhru na jeden gól. Nechtěli jsme to úplně zavřít a jenom se soustředit na obranu. Spíše to vyplynulo ze hry. Potom byl ale Třinec aktivnější, v poslední třetině lepší a gól jim tam padl," přiblížil Graňák taktiku po první brance.

Obránce Hradce také vyzdvihl, že hosté hráli mnohem lépe v oslabení. V nich v minulém kole ztratili zápas, protože dvě neubránili. V Třinci z šesti oslabení neinkasovali.

Oba týmy odehrály úvodní třetinu ve svižném tempu, ale přes pozorné obrany soupeře se jen stěží prosazovaly. V největší šanci se ocitli hosté.

Nahození Pavlíka z levé strany Hrubec neudržel, ale Cienciala na poslední chvíli odpálil puk do bezpečí před dotírajícím Kukumbergem.

Stejný hráč se ještě v závěru natlačil před gólmana Ocelářů, ale opět neuspěl. V dresu domácích byl nejagilnějším Dravecký, oba jeho pokusy Rybár zneškodnil.

"Je to náš hokej, více takový defenzivní. Nemáme hodně zápasů, kde by to byla nějaká přestřelka. Je to náš styl a víme, že máme velmi dobré brankáře a pak dokážeme občas vyhrát o ten jeden gól. Dnes to bylo těžké, protože Třinec byl aktivní. I ten bod je cenný," vysvětlil Graňák.

Na začátku prostřední části domácí zahodili dvě po sobě jdoucí přesilové hry, ve kterých se i kvůli spoustě nepřesností nebyli schopní dostat do souvislejšího tlaku.

Průběh zápasu stále více připomínal první vzájemný duel v Třinci, ve kterém Hradec Králové vyhrál 3:0 a skóre otevřel ve 34. minutě. Tentokrát to hosté stihli o něco dříve, když střela obránce Graňáka zapadla k tyči.

Třineckým početní hry nevycházely, navíc v nich mohli inkasovat podruhé. Růžička chtěl zastavit u mantinelu vyhozený puk, který se ale odrazil do středu hřiště. Nejblíže to ke kotouči měl Cingel, ale sólový únik pořádně nezakončil.

Hradec se k první přesilovce v utkání dostal až ve 44. minutě a byl nebezpečný. Köhlerovu teč na poslední chvíli ale ukryl Hrubec před brankovou čárou v lapačce. A ani Pavlík s Vopelkou puk do branky nedotlačili.

Třinec trestal. Tlak Vlachovy řady ještě gólem neskončil, ale vzápětí se po nahození Petružálka dostal puk v předbrankovém prostoru ke Chmielewskému a polský útočník se nemýlil.

"V posledních zápasech se dostávám do šancí, ale neskóroval jsem. Mám radost, že se mi ho dneska podařilo vstřelit a že byl tak důležitý," řekl Chmielewski.

Přiznal, že tým měl motivaci navíc - uspět i pro prezidenta klubu Jána Modera. "Chtěli jsme hrát srdcem a věnovat mu dárek v podobě výhry k jeho šedesátinám. Těší mě, že jsme urvali alespoň dva body," dodal.

Oba týmy si vytvářely v prodloužení závary i šance, ale vyrovnaný zápas nakonec rozsekly nájezdy. I ty měly dramatický průběh. Oceláři vedli po druhé sérii 2:0, když se prosadili Polanský a Růžička.

Hosté ale v situaci, kdy museli dát, aby zápas pokračoval, vyrovnali. Hrubce překonali Červený a Džerinš. Vzápětí ale rozjásal domácí fandy Petružálek střelou mezi betony.

"Stejně si myslím, že nájezdy jsou loterie. Máte něco naučeného, já konkrétně dvě věci," komentoval Petružálek disciplínu, ve které získali Oceláři bonusový bod.

Ztrátu na Hradec tak sedm kol před koncem základní části stáhli na jednu výhru. "Nekoukáme, kolik je do konce. Samozřejmě, čím lepší umístění, tím lépe pro nás. Ale jdeme zápas od zápasu," podotkl.

Oceláři Třinec - Hradec Králové 2:1 po nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 49. Chmielewski (J. Petružálek, M. Doudera), rozhodující nájezd J. Petružálek - 33. Graňák (Šimánek, Berger). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Mrkva - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 3911.

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Roth, Linhart, D. Musil, Jank - J. Petružálek, Rákos, Chmielewski - Martin Růžička, R. Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Čáp, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Gregorc, Zámorský - Jaroslav Bednář, Džerinš, Cingel - Köhler, Dragoun, Červený - Vopelka, Kukumberg, R. Pavlík - Zigo, Berger, Šimánek. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články