Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jágrovy potíže nechtějí odeznít, řekl Frolík. Gulutzan jeho návrat do sestavy nevyloučil

Boj se zdravotními problémy Jaromíra Jágra ještě zdaleka není u konce. Česká legenda pokračuje v léčení, ale velké pokroky zatím nedělá. I kvůli tomu nadále visí nad budoucností brzy šestačtyřicetiletého veterána v Calgary velký otazník. Kouč Flames Glen Gulutzan však stále nevyloučil, že by se slavný svěřenec mohl po uzdravení do sestavy přece jenom vrátit.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK/AP autor: David Zalubowski

Fanoušci, kteří čekají na návrat Jaromíra Jágra na led v dresu Calgary, mají nadále smůlu. Český hráč už vynechal devátý duel v řadě a přišel tak i o možnost zaútočit na rekord Gordieho Howea v počtu odehraných zápasů NHL.

"V pondělí jsem s 'Jagsem' mluvil a měli jsme opravdu docela dlouhý rozhovor. Stále není zcela v pořádku po potížích s kolenem a třísly. Pracuje na tom, aby byl co možná nejdříve stoprocentně zdravý, to je nyní to hlavní," řekl kouč týmu Glen Gulutzan.

Přestože se v posledních týdnech napsalo mnohé o Jágrově konci v kanadském týmu, v němž působí i gólman David Rittich a útočník Michael Frolík, i o nejistotě dalšího působení v NHL, Gulutzan Jágrův návrat do sestavy Flames přímo nevyloučil. "Uvidíme, co se stane, zatím je Jaromír stále mezi zraněnými hráči," odvětil kouč, který je jen o půl roku starší než Jágr.

"Vážně nevím nic víc. A myslím, moc lidí tady neví, co se vlastně děje. Lehce jsem se s Jardou bavil a říkal, že ty zdravotní problémy ho stále trápí a nechce to moc odeznívat," přiblížil Frolík, jenž sám ale vůbec netuší, jak může Jágrova budoucnost vypadat.

"Párkrát si přišel s námi zabruslit, ale jaká je mezi nimi dohoda a co si řekli Jarda s vedením, to vědí jen oni mezi sebou. Musíme si všichni počkat, co se bude dít dál," podotkl Frolík.

"Je jasné, že v tomto věku není jednoduché být zraněný. A všechno asi trvá i trošičku déle. Možná si to Jarda i maličko zhoršil tím, že chtěl hrát, nevím přesně, v jakém to je nyní stádiu," doplnil Frolík.

Připustil také, že okolnosti nebyly olympijskému vítězi z Nagana příliš nakloněny. "I pro mě, nebo třeba dvacetiletého kluka, by bylo těžké naskočit takto do rozjeté sezony a rovnou do ostrých zápasů. Je to smůla; Jarda vlastně nebyl nikdy v kariéře nijak moc zraněný, zrovna teď v Calgary to přišlo. Ale nedá se s tím nic moc dělat, i ta zranění k hokeji patří," uvedl Frolík.

Jisté je tak jen to, že Jágr je přes všechny spekulace stále hráčem Calgary a v kabině má nadále své místo v rohu vedle Matta Bartkowského. V obchodech haly Scotiabank Saddledome zbývají už jen poslední kusy originálních dresů, v nichž nastupují hráči do zápasů, s jeho jménem. Jsou takřka vyprodané a v hledišti se to při zápasech "Jágry" jen hemží.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články