Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Howe zůstane na trůnu. Jágr jeho zápasový rekord letos už nepřekoná

Jestli Jaromír Jágr naskočí ještě v NHL, zatím zůstává záhadou. Naopak je jasné, že letos už nemá šanci překonat rekord Gordie Howea v počtu zápasů v základní části zámořské ligy. Legendární český útočník vynechal v dresu Calgary kvůli zranění už devátý duel v řadě a do konce ročníku už nezbývá dostatečný počet utkání.

Jaromír Jágr
zdroj: AP autor: David Zalubowski

Pětačtyřicetiletý Jágr by mohl legendárního Howea, jenž má na kontě 1767 startů, teoreticky alespoň vyrovnat, protože dosud nastoupil do 1733 zápasů a Calgary jich zbývá odehrát 34. Další možnost by mu přinesla ještě okamžitá výměna do některého z týmů, které mají odehráno méně utkání. Jágrovo další působení v NHL je však stále nejisté.

Kvůli zdravotním problémům nastoupil druhý nejproduktivnější hokejista v historii NHL v tomto ročníku pouze do 22 zápasů. Od 31. prosince je Jágr na listině zraněných hráčů a s týmem stále netrénuje.

Jeho šance na rekord zřejmě padá i celkově. Po podpisu roční smlouvy s Flames v době, kdy netušil, že jej budou provázet takové potíže, sám Jágr mluvil o pravděpodobně poslední sezoně v NHL. Klub se přes spekulace o jeho konci v Calgary zatím nevyjadřuje jinak, než že je na listině zraněných hráčů. O zájmu jiných klubů nepadla v zámoří žádná zmínka.

Jágr v NHL za Pittsburgh, Washington, New York Rangers, Philadelphii, Dallas, Boston, New Jersey, Floridu a Calgary nasbíral celkem 1921 bodů za 766 branek a 1155 asistencí. V minulé sezoně se posunul na druhé místo historické tabulky produktivity před Marka Messiera, který zaznamenal 1887 bodů. Před sebou má jen nedostižného Waynea Gretzkého (2857).

Přehled hráčů s nejvyšším počtem startů v historii NHL:

1. Gordie Howe (Detroit, Hartford) 1767, 2. Mark Messier (Edmonton, Vancouver, NY Rangers) 1756, 3. Jaromír Jágr (Pittsburgh, Washington, NY Rangers, Philadelphia, Dallas, Boston, New Jersey, Florida, Calgary) 1733, 4. Ron Francis (Hartford, Pittsburgh, Carolina, Toronto) 1731, 5. Mark Recchi (Edmonton, Vancouver, NY Rangers) 1652, 6. Chris Chelios (Montreal, Chicago, Detroit, Atlanta) 1651, 7. Dave Andreychuk (Toronto, New Jersey, Boston, Colorado, Buffalo, Tampa Bay) 1639, 8. Scott Stevens (Washington, St. Louis, New Jersey) 1635, 9. Larry Murphy (Los Angeles, Washington, Minnesota North Stars, Pittsburgh, Toronto, Detroit) 1615, 10. Ray Bourque (Boston, Colorado) 1612, 11. Nicklas Lidström (Detroit) 1564, 12. Jarome Iginla (Calgary, Pittsburgh, Boston, Colorado, Los Angeles) 1554, 13. Alex Delvecchio (Detroit) 1549, 14. John Bucyk (Detroit, Boston), Shane Doan (Winnipeg, Phoenix/Arizona) oba 1540.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články