Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Paláta čeká dlouhá pauza. Kvůli zranění bude Tampě chybět šest až osm týdnů

Zákeřné píchnutí Jareda Spurgeona z Minnesoty do Ondřeje Paláta má pro českého útočníka Tampy Bay nemilé následky. Kvůli zranění v dolní části těla bude svému týmu v NHL chybět šest až osm týdnů.  

Ondřej Palát
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: David Kirouac

Palát byl před brankovištěm zády ke Spurgeonovi, který jej píchl hokejkou zezadu do kalhot. Zasáhl jej tak nepříjemně, že český útočník musel ze hry odstoupit a místo cesty s týmem k duelu do Chicaga zamířil do Tampy na podrobnější vyšetření. To ukázalo na nutnost delší pauzy.

Kouč Lightning Jon Cooper byl na Spurgeona hodně rozzlobený. "Je to pro nás velká ztráta po absolutně nehokejovém zákroku, který do hry nepatří," řekl Coopper po ranním rozbruslení v United Center v Chicagu.

Palát před sobotním utkáním v Minnesotě, kde při porážce 2:5 vyšel naprázdno, bodoval ve čtyřech duelech za sebou. Ve čtvrtečním utkání proti Vegas při porážce 1:4 ukončil jedinou trefou Lightning svůj 21 zápasů trvající střelecký půst.

V této sezoně si připsal v 46 zápasech 30 bodů za osm branek a 22 asistencí. Z českých hráčů jsou produktivnější jen Jakub Voráček z Philadelphie (53 bodů) a David Pastrňák z Bostonu (44).

Palát má na kontě v NHL celkem z 353 utkání 248 bodů za 82 branek a 166 asistencí. V 46 zápasech play off zaznamenal 29 bodů za 14 gólů a 15 asistencí. Loni v červenci si Lightning pojistili jeho služby pětiletým kontraktem na 26,5 milionu dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články