Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Liberec chce potvrdit formu s Brnem, rozjetou Spartu čeká Třinec

Extraligu čeká série předehrávek. Zatímco Pardubice a Vítkovice si přeložily nedělní duel 44. kola, zbývajících pět utkání bude součástí 49. kola, které se přesunulo z 8. února kvůli odletu reprezentace na olympiádu. Vzrůstající formu chce potvrdit Liberec, který doma přivítá silné Brno. Rozjetá je i Sparta, jež zajíždí na led Třince. Volno naopak mají hráči vedoucí Plzně a Olomouce. Přímý přenos včetně studia z utkání Liberec – Brno sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 17:40.

Utkání Kometa Brno – Liberec
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Navázat na dvě jasné víkendové výhry se bude snažit Liberec, který po Litvínovu a Zlínu přivítá doma Brno. Spíše než fakt, že jde o reprízu finále, ale Tygři řeší nutnost bodovat. Liberec je totiž dvanáctý a bojuje o postup do play-off.

"V téhle situaci je to zápas jako každý jiný. Musíme se na Kometu stoprocentně připravit. Věřím, že je můžeme obrat o body a vylepšit tak svoji pozici," podotkl útočník Dominik Lakatoš.

Kometa po sérii devíti výher padla do výsledkového útlumu. Z posledních dvou zápasů získali obhájci titulu pouze bod. "Polevili jsme hlavně při bránění, kde nám chybí větší důslednost. Také znovu zápolíme se špatnou produktivitou, neproměňujeme ani vyložené střelecké příležitosti. Vnímáme výsledkový vzestup Liberce v posledních zápasech. My se ale ale díváme na sebe a budeme se držet naší hry," uvedl trenér Kamil Pokorný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Brno

Třinec se Spartou v normálním čase na domácím ledě neprohrál od 17. října 2014. Z dalších devíti zápasů osmkrát zvítězil a jen jednou se po nájezdech radovala Sparta. Oceláři navzdory očekávané nedělní výhře nad poslední Jihlavou vědí, že musejí přidat.

"Podle představ jsme hráli jen první třetinu. S druhou a třetí ale nemůžeme být spokojeni a takhle proti Spartě nemůžeme pokračovat," řekl asistent trenéra Marek Zadina.

Sparta bude na ledě Ocelářů hájit sérii tří výher a asistent trenéra Jaroslav Nedvěd věří, že Pražané budou pokračovat ve zlepšených výkonech. 

"V neděli proti Vítkovicím se nám podařilo navázat na dva předchozí vítězné duely, v nichž se mužstvo semklo, a dodržujeme daleko lépe herní i taktické věci. Touhle cestou musíme pokračovat," řekl Nedvěd.

"Čeká nás utkání s velmi silným soupeřem, ale pro nás je v naší situaci každý zápas a řekl bych vlastně i každý bod klíčový," dodal.

Hradec Králové v neděli doma deklasoval Litvínov, v úterý chce na vydařený zápas navázat proti Chomutovu. Proti Pirátům Mountfield bodoval osmkrát v řadě. "Očekávám zarputilý hokej. Chomutov dá hodně na brejky, vyndává puky z třetiny, někdy hraje i trochu na hraně rizika. Musíme si dát pozor a jít do zápasu s respektem. Chceme vyhrát, pár bodů už jsme poztráceli a o žádné další bychom doma přicházet neměli," řekl útočník Bedřich Köhler.

Pardubice chtějí po dvou prohrách za sebou uspět proti Vítkovicím, aby se udržely v elitní desítce. "Zápasy jdou v rychlém sledu a tak se musíme dívat i na pozitiva a na nich stavět. Musíme je přenášet do každé hry, musíme hrát v plném nasazení v každém utkání od první do poslední minuty," podotkl kouč Miloš Holaň s tím, že v úterý musejí jeho svěřenci hrát hlavně ze zabezpečené defenzivy. "Hrajeme ale doma, musíme si vytvořit i určitý tlak," zdůraznil.

Vítkovice se po nedělním utkání na Spartě přesunuly přímo do Pardubic, které dokázaly pětkrát v řadě porazit. O natažení série budou usilovat bez marodů Výtiska, Bartoviče, Květoně a Jáchyma. "Čeká nás dobře připravený a nepříjemný soupeř, který bude mít v zádech výborné fanoušky. Pardubice bojují o play-off a každý bod, každý úspěch je pro ně klíčový a podle toho jistě k zápasu s námi přistoupí. Nečeká nás vůbec nic snadného," uvedl trenér Jakub Petr.

Sedmý Zlín má před jedenáctou Mladou Boleslaví náskok pouhých pěti bodů. Beranům se ve vzájemných duelech příliš nedaří, ze tří zápasů získali pouze dva body. V posledních utkáních bojují zlínští hokejisté s kolísavou výkonností. Po páteční tříbodové výhře v Pardubicích utrpěli v neděli debakl 0:7 v Liberci.

"Chtěli bychom v domácím prostředí odčinit náš nejhorší výsledek v sezoně. Také se pokusíme napravit špatnou bilanci vzájemných zápasů. Výsledek nadcházejícího duelu bude pro oba týmy důležitý směrem k play-off," uvedl trenér Robert Svoboda, který bude postrádat zraněného útočníka Sedláčka.

Mladá Boleslav vyhrála čtyři z posledních pěti zápasů a momentálně ji dělí jen bod od desátého Chomutova, který drží poslední pozici zajišťující postup do předkola play off. "Semkli jsme se a všichni si plně uvědomujeme, co je ve hře. Posledních deset kol musíme hrát, jako kdybychom už byli v play-off. Musíme sbírat body," podotkl útočník Dominik Pacovský. Středočeši v utkáních se Zlínem dokázali dvanáctkrát za sebou bodovat.

V Litvínově se utkají aktuálně dva nejhorší týmy soutěže a hlavní adepti na účast v baráži. Domácí se proti Jihlavě budou snažit zastavit sérii osmi porážek a získat první body v roce 2018. Zlepšit bilanci se Vervě nepodařilo ani po změně trenéra, pod vedením Jiřího Šlégra tým čtyřikrát nebodoval. Proti Jihlavě Litvínov zaznamenal 19. listopadu zatím poslední domácí výhru v normální hrací době.

Jihlava z posledních šesti zápasů získala pouze tři body, v minulých dvou kolech vyšla naprázdno. Naposledy naplno bodovala po domácí výhře právě nad Litvínovem. "Stále doplácíme na špatné vstupy do zápasů a špatnou produktivitu. Věřím, že se nyní vzchopíme k lepšímu výkonu. Také proto, že máme možnost se v případě bodové výhry dotáhnout na předposlední Litvínov," uvedl asistent trenéra František Zeman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články