Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Extraligu na Utkání hvězd povede jako kapitán Bednář, v nominaci je i Nečas

Jaroslav Bednář z Hradce Králové povede jako kapitán Výběr české extraligy na Utkání hvězd v Bratislavě. Osobnosti domácí nejvyšší soutěže se v novém projektu pod názvem All Star Cup 2018 utkají v sobotu 17. února na Zimním stadionu Ondreje Nepely s týmy složenými ze slovenské extraligy, z mezinárodní ligy EBEL a německé DEL. Mezi čtrnáctkou nominovaných je i devatenáctiletý ofenzivní talent Martin Nečas z Komety Brno.

Jaroslav Bednář
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Přestože se exhibice uskuteční v době olympijských her v Pchjongčchangu, věří organizátoři, že vzbudí zájem fanoušků a projekt se dobře rozjede a uchytí se i do dalších let.

"Všichni cítíme, že to není šťastné datum, ale nehledáme v tom žádnou velkou tragédii. Rozhodli jsme se, že se do toho pustíme. Je to startovací první ročník, pak si to vyhodnotíme a uvidíme, jak se všechny čtyři strany dohodneme dál. Doufám, že to bude úspěšné," řekl ředitel české extraligy Josef Řezníček s tím, že už je v Bratislavě vyprodáno.

"Myšlenka přišla spontánně a slovenský organizátor Richard Lintner nás bombardoval, že má stadion i obrovský zájem médií. V Rakousku a Německu to také odsouhlasili," doplnil Řezníček. Projekt začal vznikat při loňském MS a byl dokončen až před startem sezony, kdy byly jednotlivé soutěže rozlosované.

Generální manažer Petr Nedvěd s trenérem Vladimírem Vůjtkem starším a asistentem Viktorem Ujčíkem poskládali tým ze všech čtrnácti účastníků domácí nejvyšší soutěže. Vedle Bednáře se představí i další zkušené hvězdy, mezi nimiž nechybí aktuálně nejproduktivnější aktivní hráč soutěže Viktor Hübl z Litvínova, který má na kontě 766 bodů z 1048 utkání.

Vedle 12 českých hokejistů jsou v týmu také dva cizinci - kanadský obránce Brett Flemming z Chomutova a švédský zadák Erik de la Rose z Jihlavy. "S výběrem jsme čekali na nominaci na olympijské hry a postupně nám z toho vypadávali i zástupci slovenské a slovinské reprezentace," uvedl Řezníček.

Extraligové kluby vyšly organizátorům vstříc a nominované hráče uvolnily. Pouze Třinec požádal, aby gólman Šimon Hrubec s týmem odjel na přípravu do Davosu. "Jednání bylo velice korektní. Třinec čeká prestižní turnaj a chtěl si brankáře podržet v týmu. Nabídl jiného, technického hráče," doplnil Řezníček k zařazení Jiřího Polanského.

Turnaj v Bratislavě se bude hrát systém každý s každým a vítěz získá prémii 25 tisíc eur (635 tísíc korun). Hrát se bude 2x15 minut se třemi hráči a gólmanem na každé straně.

"Z mého pohledu je to zpestření sezony. Budou to specifické zápasy tři na tři. Bude prostor na žabičky a různé technické záležitosti. Bude to především o tom, abychom si to užili a ukázali fanouškům něco z našeho hokejového umění," prohlásil Bednář.

Výběr české extraligy nastoupí nejprve ve 13:30 proti Výběru EBEL, o dvě hodiny později se utká s Výběrem DEL a od 19:00 změří síly s hvězdami ze slovenské extraligy. Zástupci z české nejvyšší soutěže hráli Utkání hvězd naposledy v roce 2006, kdy se v Popradu utkali s Výběrem slovenské extraligy.

"Bavili jsme se i o dovednostních soutěžích. Bohužel se nám do toho nevešly, bylo by to takové roztrhané, takže to bude jen turnajová záležitost," podotkl Řezníček. Představí se i dva čeští rozhodčí René Hradil a Robin Šír.

Nominace Výběru české extraligy na All Star Cup 2018:

brankáři: Libor Kašík (Aukro Berani Zlín), Miroslav Svoboda (HC Škoda Plzeň)

obránci: Erik de la Rose (HC Dukla Jihlava), Brett Flemming (Piráti Chomutov), Marek Hrbas (HC Vítkovice Ridera), Martin Vyrůbalík (HC Olomouc)

útočníci: Jaroslav Bednář (Mountfield Hradec Králové), Viktor Hübl (HC Verva Litvínov), Marek Kvapil (Bílí Tygři Liberec), Martin Nečas (HC Kometa Brno), Lukáš Pech (HC Sparta Praha), Jiří Polanský (HC Oceláři Třinec), David Tomášek (HC Dynamo Pardubice), Jakub Orsava (BK Mladá Boleslav)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články