Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Slovensko odhalilo nominaci, na olympiádu pojede 14 hráčů z české extraligy

Čtrnáct krajánků z české extraligy figuruje v nominaci hokejistů Slovenska na únorové olympijské hry v Pchjongčchangu. Největší zastoupení má pražská Sparta, z které se vydají do Koreje brankář Ján Laco, obránci Marek Ďaloga, Juraj Mikuš a útočník Andrej Kudrna. V kádru je i osmatřicetiletý útočník Ladislav Nagy z Košic, mistr světa z roku 2002 z Göteborgu.

Slovenská reprezentace
zdroj: Reuters autor: WOLFGANG RATTAY

Z české nejvyšší soutěže vybrali generální manažer Miroslav Šatan a trenér Craig Ramsay kompletní trio brankářů  vedla Laca jsou to Branislav Konrád z Olomouce a lídr statistik Patrik Rybár z Hradce Králové.

V obraně vsadili na Rybárova klubového spoluhráče Dominika Graňáka, který má se 175 starty nejvíce zkušeností z celého týmu, Ivana Baranku z Vítkovic, Petera Čerešňáka z Plzně a Juraje Valacha z Chomutova. V ofenzivě jsou vedle Kudrny z českých klubů Martin Bakoš z Liberce, Lukáš Cingel z Hradce Králové, Marcel Haščák z Komety Brno a Tomáš Marcinko z Třince.

Deset nominovaných hráčů působí ve slovenské extralize a jediným krajánkem z KHL je obránce Michal Čajkovský z Jekatěrinburgu. Slovenský účastník KHL Slovan Bratislava nemá ve výběru nikoho. V kádru není zkušený útočník Branko Radivojevič z Trenčína.

Vedení národního týmu se ho po ukončení reprezentační kariéry snažilo zlákat zpět, ale bývalý kapitán Liberce se po listopadových zdravotních problémech necítí ideálně a odmítl. Do kádru se nevešel gólman Július Hudáček z Čerepovce ani jeho bratr Libor, útočník Örebra.

"Brankáři Laco a Konrád si zasloužili nominaci a v této sezoně si ji vybojovali více než Julo Hudáček. Na pozici trojky jsme ho nechtěli brát. Tam jsme se přiklonili k mladému Patrikovi Rybárovi, pro kterého může mít olympijská účast velký význam v jeho další kariéře. Co se týká Libora Hudáčka, tak na křídlech byla velká konkurence," uvedl Šatan. Slováci se v základní skupině B utkají s Ruskem, Spojenými státy americkými a Slovinskem.

Nominace hokejistů Slovenska na OH v Pchjongčchangu (14.–25. února):

Brankáři:

Branislav Konrád (Olomouc/ČR), Ján Laco (Sparta Praha/ČR), Patrik Rybár (Hradec Králové/ČR)

Obránci: Marek Ďaloga, Juraj Mikuš (oba Sparta Praha/ČR), Tomáš Starosta (Trenčín), Ivan Baranka (Vítkovice/ČR), Peter Čerešňák (Plzeň/ČR), Michal Čajkovský (Jekatěrinburg/KHL), Dominik Graňák (Hradec Králové/ČR), Juraj Valach (Chomutov/ČR)

Útočníci: Miloš Bubela, Patrik Lamper, Tomáš Surový (všichni Banská Bystrica), Marek Hovorka, Ladislav Nagy (oba Košice), Peter Ölvecký (Trenčín), Michal Krištof, Matej Paulovič (oba Nitra), Matúš Sukel (Liptovský Mikuláš), Martin Bakoš (Liberec/ČR), Marcel Haščák (Kometa Brno/ČR), Lukáš Cingel (Hradec Králové/ČR), Andrej Kudrna (Sparta Praha/ČR), Tomáš Marcinko (Třinec/ČR)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy