Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta hlásí staronovou posilu do útoku. Po konci ve Slovanu se jí upsal Buchtele

Dres hokejové Sparty opět oblékne Jan Buchtele. Sedmadvacetiletý útočník se do pražského klubu vrací po konci ve Slovanu Bratislava, s nímž rozvázal smlouvu. Dvojnásobný vítěz extraligy s Pardubicemi se staronovým zaměstnavatelem podepsal víceletou smlouvu. 

Sport
zdroj: ČT4

K týmu se sedmadvacetiletý královéhradecký rodák připojí již během středy a v pátek by měl nastoupit v extralize na ledě Jihlavy.

"V aktuální situaci jsem viděl návrat do Sparty jako nejlepší řešení. Po dvou lapáliích v KHL už mi dobrodružství stačilo," uvedl Buchtele, jenž před rokem v podobné fázi sezony opustil ruský Jekatěrinburg.

Za Spartu před prvním angažmá v KHL odehrál tři sezony po příchodu z Pardubic, patřil k hlavním oporám Pražanů a nasbíral během té doby i několik reprezentačních startů. "V tuhle chvíli mám pocit, že je ideální být v prostředí, kde se mi dařilo a kde cítím, že mám dobré hokejové zázemí," řekl Buchtele.

Jeho cílem je pomoci nepřesvědčivě hrajícímu mužstvu k co nejlepší výchozí pozici pro play-off. "Pak se může stát cokoliv. Vzhledem k situaci v tabulce je jasné, že všechny zápasy do konce základní části už pro nás budou obrovsky důležité. Odstup na šesté místo a jisté čtvrtfinále není tak velký a určitě je reálné se na něj vyškrábat," věří Buchtele.

V této sezoně odehrál v KHL 41 zápasů s bilancí šesti branek a pěti asistencí. "Jedná se již o pátou výraznou posilu našeho týmu v průběhu aktuálního ročníku. Honza se vrací do prostředí, které dobře zná, a je součástí obměny kádru, kterou jsme odstartovali před touto sezonou," řekl sportovní manažer Sparty Michal Broš.

Sparta se rovněž netají zájmem přivést ze Slovanu zpět i Michala Řepíka. "Dlouhodobě a velmi podrobně sledujeme trh a nechceme přivádět do mužstva hráče jen proto, abychom ukázali činnost. Pečlivě o každém jménu diskutujeme s trenéry a členy představenstva klubu. U Honzy rozhodlo, že to je velmi kvalitní hráč, který má pevné vazby na Spartu a již zde úspěšně působil," dodal Broš.

Buchtele se stal již pátou výraznou posilou Sparty v sezoně po příchodech gólmana Jána Laca, obránců Zbyňka Michálka a Marka Ďalogy a útočníka Richarda Jarůška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články