Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Skončí Jágr v Calgary, nebo ne? Jeho budoucnost teď neřešme, řekl generální manažer

Nastoupí Jaromír Jágr ještě za Calgary? Dojde k jeho výměně do jiného klubu v NHL? Nebo s ním kanadský tým rozváže smlouvu? Spousta otázek, na které však stále není odpověď. Nic nového neprozradil ani generální manažer Flames Brad Treliving, který momentálně situaci neřeší, jelikož je česká legenda zraněná.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Peter Joneleit

"Ať už budoucnost přinese cokoliv, nejsme v situaci, že bychom to řešili a nyní projednávali. Jasné je, že je na listině zraněných a snaží se dát dohromady, jak to jen nejrychleji jde," prohlásil Treliving.

Druhý nejproduktivnější hokejista historie NHL nehraje od Silvestra, kdy nastoupil při domácí výhře nad Chicagem 4:3 v prodloužení. Od té doby je Jágr mimo hru kvůli zranění v dolní části těla a spekuluje se o jeho konci v Calgary.

Jágr, jenž oslaví 15. února 46. narozeniny, kvůli problémům s třísly a kolenem sehrál v této sezoně jen 22 zápasů, v nichž zaznamenal gól a šest asistencí.

"Jaromír je jedním z největších hráčů, kteří kdy hráli. A myslím, že od doby, co přišel, stihl ukázat záblesky své velikosti. Když si vezmete, že se nezúčastnil tréninkového kempu, bojoval s různými problémy a přičtete k tomu jeho věk, bylo by těžké si tím procházet, i kdyby vám bylo dvacet, ne 45 nebo 46," uvedl Treliving.

S Calgary podepsal Jágr jako nechráněný volný hráč v den startu soutěže roční kontrakt. V minulém ročníku sehrál za Floridu všech 82 utkání a připsal si 46 bodů za 16 gólů a 30 asistencí.

Jágr má na kontě 1733 utkání v NHL a je třetí v historii. Před sebou má legendy Marka Messiera (1756 zápasů) a Gordieho Howea (1767).

Calgary má za sebou sérii sedmi výher a šest z dalších sedmi zápasů odehraje v domácím prostředí. Nejbližším soupeřem Flames bude v sobotu Winnipeg.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články