Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Šťastný krásnou ranou rozhodl v závěru o výhře Zlína nad Vítkovicemi

Urputný, vyrovnaný zápas, v němž nebylo moc gólů, rozhodl David Šťastný, který se nečekanou střelou krásně trefil do vítkovické branky a po dvou porážkách ve vzájemných zápasech spravil Zlínu náladu. Vítkovice tak po devíti výhrách v sedmém zápase dál pravidelně střídají porážky s vítězství. Zlín zase po třech domácích porážkách může slavit výhru 2:1.

Zatímco předchozí zápasy obou celků byly velmi vyhrocené, tentokrát se  alespoň ze začátku  hrálo klidně. Šancí v první třetině moc nebylo, na střely Kloka s Kolouchem byla připravena lapačka Kašíka, Tybor zase po chybě Beranů v obraně nastřelil tyč. Jediný náznak větší šance pro domácí bylo přečíslení tři na jednoho, vše ale zhatila špatná nahrávka. Bez šancí i bez vyloučení. V tomto duchu se dlouho neslo i prostřední dějství.

Otevřít skóre mohl třeba Honejsek, zblízka ale atakován soupeřem puk do prázdné branky nedoklepl. Ve 36. minutě se poprvé vylučovalo, na trestnou lavici zamířil zlínský Kubiš. Netrvalo to dlouho a fanoušci se dočkali i gólu. Roman nabídl puk na teč Tyborovi, který poslal Vítkovice do vedení a hříšníka zpět do hry už po 25 vteřinách.

V úvodu třetí třetiny se naskytla výhoda přesilovky i Zlínu. A využita byla ještě rychleji než ta vítkovická. Baranka se na led vrátil již po deseti vteřinách, neboť Bukartsovu ránu tečoval mimo dosah Bartošáka Ferenc, pro něhož šlo o první extraligovou trefu.

Když už to vypadalo, že zápas dospěje do prodloužení, udeřil Zlín. Tři a půl minuty před koncem základní hrací doby zcela nečekaně vystřelil z kruhu Šťastný a svůj gólový pokus otřel o tyčku.

Více než dvě minuty před koncem sáhli hosté k power play, jenomže to jim vydrželo doslova jen vteřinu. Hned na buly totiž fauloval Kurovský a Berani měli ideální předpoklady k tomu, aby těsné vedení už udrželi. Nemuselo tomu tak být, jelikož v samém závěru nastřelil horní tyč Olesz. Zlín tak doma po vedoucí Plzni skolil další tým z čela tabulky Vítkovice.

Aukro Berani Zlín - HC Vítkovice Ridera 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 41. Ferenc (Roberts Bukarts, Freibergs), 57. D. Šťastný (Freibergs) - 37. Tybor (Roman, Sloboda). Rozhodčí: Kika, Hodek - Jindra, Zíka. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. Diváci: 3011.

Zlín: Kašík - Ferenc, Freibregs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Matějíček - Kubiš, Fořt, O. Veselý - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Ondráček, Popelka, Šlahař - Fryšara, P. Sedláček, Klhůfek. Trenéři: Robert Svoboda a M. Hamrlík.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Trška, Urbanec - Dej, Lev, Olesz - Tybor, Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Szturc, Jáchym, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Martin Hamrlík (Zlín): "Dvě třetiny jsme byli horší tým, měli jsme tam jenom jednu 'gólovku'. Nemohli jsme se dostat do šancí, tak jsme před třetí třetinou zkusili prohodit všechny lajny a všechny centry. Pomohla nám pak rychle využitá přesilovka, rozhodl šťastný gól. Bod bychom brali, máme tři."

Jakub Petr (Vítkovice): "Je to pro nás třetí zápas venku. Chtěli jsme si udržet vítěznou šňůru, ale... Byl to nemastný a neslaný hokej, utkání plynulo a oba týmy využily přesilovku. Bylo to o tom, kdo bude šťastný, a to byl Zlín. Možná opticky jsme byli více na kotouči, ale nehráli jsme svůj hokej. Štěstí, co jsme měli v Liberci, jsme neměli tady. Na konci jsme trefili břevno."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články