Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Domácí bodový výprodej Sparty prodloužily Pardubice na tři zápasy

Hokejisté Pardubic vezou z Prahy všechny body. Je vidět, že jsou v poslední době v lepší pohodě než Sparta. Ta se stále nemůže najít a v nedělním zápase jen jednou dokázala vyrovnat na 1:1, pak už jenom dotahovala náskok soupeře a zůstává na desátém místě v tabulce. Prohrála už třetí zápas na svém ledě za sebou.

Sparta - Pardubice, Laco zachraňuje před Rolinkem
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Pardubice se v O2 areně, kam je přijela podporovat řada jejich fanoušků, dostaly do vedení ve čtvrté minutě. Kalinu obral o puk Marosz a bek Čáslava od modré čáry překonal přes stínící hráče gólmana Laca. Sparta hned za 65 vteřin odpověděla, když Reichenberg vysunul do brejku Kudrnu, který z mezikruží zamířil k levé tyči Kacetlovy branky. Pardubický kapitán pak předvedl sportovní gesto, když upozornil sudí Lacinu s Petružálkem, že nebyl faulován, a ti zrušili plánované vyloučení.

Východočeši si ale i při plném počtu hráčů na ledě vytvořili velké šance. Svobodovu šanci zlikvidoval Laco, Tomášek pak trefil boční tyčku a s dalšími pokusem také neuspěl. Na druhé straně zahrozil Nedomlel. V polovině úvodního dějství se radovali hosté, když nahození Trončinského od modré čáry tečoval před Lacem Rolinek. Další velkou šanci měl Dušek, ale v úniku neuspěl. V 16. minutě už se Dynamo dočkalo dvoubrankové náskoku, když se z dorážky prosadil Poulíček.

Spartě se nedařilo odpovědět. V úvodu druhé třetiny neprošla ani Vránova přihrávka na volného Říčku. Ve 26. minutě fauloval Pavelka unikajícího Jána Sýkoru, který ale z nařízeného trestného střílení minul.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Pardubice

Domácí hráli po vyloučeních Petra Sýkory a Berana krátce v rychlém sledu dvě přesilovky, ale nedokázali se prosadit. Potom neuspěl ani Uher, na druhé straně měl možnost zvýšit náskok Ján Sýkora, jenže mu chyběla přesná muška.

Pražané se dočkali snížení po 49 sekundách třetí třetiny. Klimek si při rychlém protiútoku vyměnil puk s Pechem a z mezikruží prostřelil Kacetla. Snaha Sparty o vyrovnání byla marná, Dynamo se ubránilo i ve třetím oslabení v utkání při Svobodově trestu. V 51. minutě vrátil hostům dvoubrankový náskok Tomášek, který projel přes celé hřiště a z pravého kruhu zamířil přesně k protější tyči. Další možnost Dynama měl Petr Sýkora.

Vykřesat naději Spartě mohl Klimek, ale zblízka Kacetla nepřekonal. Skóre už se nezměnilo a Pardubice tak  stejně jako Sparta  v obou vzájemných zápasech venku v sezoně naplno bodovaly. 

HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 2:4 (1:3, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. A. Kudrna (Reichenberg, J. Hlinka), 41. Klimek (Pech) - 4. Čáslava (Marosz), 10. Rolinek (Trončinský, P. Sýkora), 16. Poulíček (Wishart, T. Svoboda), 51. Tomášek (Wishart, Holland). Rozhodčí: Lacina, M. Petružálek - Frodl, Komárek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 8761.

Sparta: J. Laco - T. Pavelka, Z. Michálek, Kalina, Ďaloga, Piskáček, Švrček, Nedomlel - Jarůšek, P. Vrána, Říčka - Forman, Pech, K+źş- A. Kudrna, J. Hlinka, Reichenberg - Rousek, Černoch, Uher. Trenéři: F. Výborný, J. Nedvěd a Janeček.

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Cardwell, Wishart, Hrabal, Mojžíš, Holland - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Tomášek, S. Treille - J. Sýkora, Poulíček, Perret - M. Kaut, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

František Výborný (Sparta): "Nemůžeme být samozřejmě spokojení. My jsme se na to připravovali, Pardubice hrajou dobře a hrály jednoduše. My jsme je dostali na koně. Hráli jsme už minule doma o šest bodů s Chomutovem a také jsme to nedokázali zvládnout. Pardubice měly v první třetině víc šancí, od druhé třetiny jsme se trošku zvedali. Snaha tam byla, ale to, co jsme si řekli - osobní souboje vyhrávat a jít ještě víc do branky - tam nebylo. Tak jako daly Pardubice gól. Zdá se to jednoduché, ale pro brankáře je to strašně těžké. Naši obránci to tam nečistili."

Pavel Marek (Pardubice): "Jsem hrozně moc rád, že se nám podařilo navázat na výborný zápas v Hradci Králové. Nepodlehli jsme nějaké přehnané euforii a hráli jsme opravdu týmově. Rozehráli jsme zápas velmi dobře a skoro v celém jeho průběhu jsme vedli. Kluci výborně bránili předbrankový prostor. I když nás třeba Sparta zatlačila, tak bylo důležité, že jsme si drželi pozice. Opět nám pomohl výborně chytající Ondra Kacetl."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články