Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brněnskou Kometu nazastavil ani Třinec, vyhrála osmý zápas za sebou

Když Brňané v úvodu druhé třetiny třemi góly, z toho dvěma ve vlastním oslabení, během necelých dvou minut zvýšili už na 4:0, zdálo se, že jejich cesta za osmou výhrou v řadě se změnila v dálnici. Jenže Třinec, který se vezl už čtyři zápasy na vítězné vlně, se nechtěl dát. Snížil na 2:4, ale pátý gól Komety v závěru defintivně rozhodl.

Třinec - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Bitva dvou týmů s nejlepší aktuální formou se naplno rozhořela po úvodní zahřívací desetiminutovce. Pak z počínajícího náporu Třince vypadla Růžičkova rána do tyčky, ale skóre otevřeli hosté, kteří v přesilovce dokonale vyšachovali třinecké kvarteto a Erat zblízka zasunul puk do prázdné branky.  

Opravdovou pohromu Kometa na soupeře, který se musel vypořádat s neúčastí Adamského či Krajíčka, seslala v nástupu do druhé části. Než se Třinečtí nadáli, prohrávali vysoko 0:4. Opět Erat hned po 29 sekundách bekhendem po ledě prostřelil Hamerlíka podruhé a o 58 sekund později po zaváhání domácích v rohu vlastního pásma dorazil Dočekalovu střelu za Hamerlíka v oslabení Čermák.

Vrcholem zmaru byl Musilův kiks v pokračující přesilové hře, po němž Nečas ze sóla v čase 22:07 překonal Hamerlíka ve stejném oslabení ještě ranou nad lapačku. "To byl rozhodující okamžik celého zápasu, když jsme si nechali dát dva góly v naší přesilové hře. Pak už se to těžko dohánělo," přiznal třinecký útočník Martin Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Brno

Kouč Varaďa se Oceláře po třech slepených brankách pokoušel probudit oddechovým časem a domácí se opravdu sebrali. Polanský ve 25. minutě zblízka zakončil souhru s Růžičkou a Svačinou, ale naději domácí ucítili až po trefě Vlacha, který v přesilovce snížil na 2:4. Třinec pak soupeře v několika pasážích dostal pod velký tlak, jenže Langhamer odolal.  

Třinec udával rytmus hry i v poslední části a dostával mistra do problémů. Šest minut před koncem ho na dostřel mohli v přesilovce přiblížit Marcinko a Růžička, ale puk do sítě nedokázali dopravit ani z těch nejvyloženějších situací. Trápení domácích tak ukončil v 58. minutě Krejčík, který skóroval od modré čáry.

"Hostující gólman dnes zachytal výborně, ale je to i na těch hráčích, ta finální důraznost a dostat puk do brány. Šance byly, bohužel to tam nepadlo. Kdybychom snížili na jeden gól, bylo by to ještě hodně zajímavé," řekl třinecký obránce David Musil.

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 2:5 (0:1, 2:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Polanský (Martin Růžička, Svačina), 32. Roman Vlach (Marcinko, Martin Růžička) - 16. M. Erat (Vincour, J. Krejčík), 21. M. Erat (J. Hruška, R. Zohorna), 22. L. Čermák (Dočekal), 23. Nečas, 58. J. Krejčík. Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Lederer, V. Hanzlík. Vyloučení: 2:7, navíc Zaťovič (Brno) 10 min. V oslabení: 0:2. Diváci: 4767. 

Třinec: Hamerlík - M. Doudera, Jank, Linhart, Roth, D. Musil, Kovář - Martin Růžička, Marcinko, Svačina - Hrňa, Roman Vlach, Dravecký - Cienciala, Polanský, Mikulík - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Brno: Langhamer - O. Němec, J. Krejčík, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Vincour, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Haščák, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: Zábranský a Pokorný.

Hlasy trenérů:

Marek Zadina (Třinec): "První třetinu jsme se prvních deset minut rozkoukávali a Kometa měla více ze hry. Ale pak se to trošku obrátilo, dostali jsme se z tlaku, bohužel jsme dostali gól. Začátek druhé třetiny přinesl neskutečné zatmění, výpadek, který nás stál zápas. Dostali jsme tři rychlé góly, ale ani za stavu 0:4 to mužstvo nezabalilo a ukázalo charakter. Kluci začali dřít a dali jsme na 2:4. Chtěli jsme v třetí třetině dát kontaktní gól, bohužel se nám to nepovedlo. Hostující gólman zachytal výborně."

Kamil Pokorný (Brno): "Po vítězství a dlouhé cestě z Litvínova jsme kladli důraz na dobrý úvod a splnili jsme to výborně. První třetina byla z naší strany velice slušná a šli jsme do vedení. Ve druhé třetině nám vyšel úvod a vypadalo to téměř jako K.O. Ale soupeř se zvedl, a to i díky tomu, že jsme měli strašně moc vyloučených. Třinec se vrátil do zápasu, v třetí třetině jsme znovu měli dvě vyloučení, ale udrželi jsme to. Zvládli jsme to díky obětavosti a výbornému výkonu brankáře Langhamera."


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články