Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Na Kanadu hlavně beze strachu. Musíme vystrčit růžky, jinak nás přejede, tuší Pešán

Jsou nejtěžším možným soupeřem, na kterého česká dvacítka na mistrovství světa mohla narazit. Že by ale reprezentace měla před semifinále strach? To ne. Podle kouče Filipa Pešána by právě přehnaný respekt byl cestou k jisté porážce. Proti Javorovým listům tak chce se svými svěřenci vystrčit růžky a pokusit se o velké překvapení. Přímý přenos sledujte ve 2:00 ráno na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Radost české dvacítky po postupu do semifinále MS
zdroj: ČTK/PR/ autor: Muharem Sanny

Český tým se utkal s Kanadou v přípravě před turnajem 20. prosince v Londonu a utrpěl debakl 0:9. Tím se hráči nechtějí nechat ovlivnit. "Nesmíme hrát bázlivě. Jakmile Kanaďané ucítí, že z nich máme strach, přejedou nás," řekl trenér Filip Pešán.

"Musíme vystrčit růžky, hrát na kotouči víc než s Finskem a vytvořit na Kanadu tlak v jejím pásmu. Aby věděli, že taky umíme být nebezpeční. Když se tohle sejde s dobrou disciplínou, můžeme sehrát vyrovnaný zápas," doplnil Pešán.

Jeho tým v úterý ve čtvrtfinále vyřadil Finsko. Vyhrál 4:3 po samostatných nájezdech, přestože jej soupeř přestřílel 54:30, a výrazný podíl na úspěchu měl brankář Josef Kořenář. Po dvanácti letech se tak na šampionátu dostal do semifinále. V roce 2005 z toho byl v Grand Forks nakonec bronz.

Kanaďané vyhráli na startu play-off nad Švýcarskem 8:2 a na turnaji utrpěli zatím jedinou ztrátu, když v pátek v historicky prvním duelu pod širým nebem na New Era Field před 44 592 diváky podlehli domácím Spojeným státům americkým 3:4 po samostatných nájezdech.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi jdou na Kanadu. Podle Pešána se nesmí favorita zaleknout

Po nervy drásající vítězné bitvě s Finskem si česká dvacítka dopřála den volna, v tréninku ale nezahálela. Trenérský tým se vrhl na přípravu taktiky pro semifinále. "Budeme připravení. Kluci jsou samozřejmě unavení a trochu pobití, ale to k turnaji patří. Jsem rád, že nás čeká takhle velký zápas. V týmu máme typy hráčů, kteří tahle utkání milují, a doufám, že si zápas proti Kanadě užijí," dodal Pešán.

Nad receptem, který může na Javorové listy platit, se zamýšlel také útočník Martin Kaut. "Nesmíme se bát hrát hokej. Jsou to lidi stejně jako my. Když budeme bojovat a hrát jeden za druhého, věřím, že je porazíme," uvedl Kaut, podle něhož bude důležité se poučit z debaklu v přípravě. "Tam jsme dostali těžkou lekci. Ale mohla by to být pro nás i výhoda, třeba nás podcení."

Útočník Filip Chytil, který okusil na startu sezony v dresu New York Rangers ve dvou zápasech NHL a nastupuje v Hartfordu v nižší AHL, také věří, že mají Češi šanci na postup. "Musíme hrát naši hru a pomáhat gólmanovi. Věřím, že nějaké góly dáme, porazit se dá každý. Určitě můžeme uspět," řekl osmnáctiletý Chytil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články