Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Reichel: Hráli jsme celý zápas lépe než proti Bělorusům

Čeští hokejisté střílí na šampionátu hráčů do 20 let jeden gól za druhým. Po šesti brankách proti Bělorusku zopakovali kanonádu i proti Švýcarům. Podle Kristiana Reichela, který se prosadil při výhře 6:3 dvakrát, hrál tým mnohem lépe než v předchozím utkání. Čtvrtfinálovým soupeřem české reprezentace budou Finové.

Kristian Reichel
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Joel Marklund

"Před zápasem jsme si řekli, že musíme hrát líp než s Bělorusy. To jsme od první třetiny dokazovali celých šedesát minut. Byli jsme připravení hrát se Švýcary rychlý hokej a podařilo se nám to splnit," okomentoval útočník Kristian Reichel, jenž přispěl k výhře dvěma góly.

Jeho slova potvrdil i střelec úvodní branky Jakub Lauko. "Určitě jsme předvedli lepší výkon než proti Bělorusům. I těch 60 střel je super, ale kdybychom je proměnili ve víc gólů, bylo by to ještě lepší," připomněl Lauko málo vídané střelecké manévry v podání českých mladíků. "Za výhru jsme ale rádi, díky ní máme před čtvrtfinále lepší náladu," ví nejmladší člen týmu.

Češi si proti Švýcarům vypracovali zkraje druhé třetiny vedení 3:1, dvoubrankový náskok se ale už v končící 24. minutě rozplynul. Důležité bylo, že se vedení nepřestěhovalo na stranu soupeře. A juniorský národní tým stále věřil, že utkání dovede do vítězného konce. "Musíme si věřit, i kdybychom prohrávali. Za vítězstvím jsme šli," řekl Lauko.

Právě za vyrovnaného stavu 3:3 sáhl Filip Pešán podruhé ve dvou duelech ke změně gólmana, tentokrát obráceně - Jakuba Škarka vystřídal Josef Kořenář. "Nedostali jsme úplně dobré góly. Rozhodl jsem se takhle a jsem rád, že Pepa (Josef Kořenář) zápas dovedl do vítězného konce," okomentoval Pešán své rozhodnutí.

Nový impulz vrátil mužstvo na gólovou vlnu a Češi opět svému soupeři utekli. "Byl to náš výpadek, ale hned jsme Švýcarům zase odskočili na 4:3. Ke konci už jsme si zápas hlídali a zaslouženě vyhráli," zhodnotil vývoj ofenzivně laděného klání Reichel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články