Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hradec v semifinále nestačil na Kanadu – 2:5

Hráči Hradce Králové podlehli v semifinále Spenglerova poháru 2:5 Kanadě, se kterou loni při premiérovém startu vypadli ve čtvrtfinále. Výběr Javorových listů se nyní ve finále utká s vítězem duelu mezi domácím Davosem a Švýcarskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradec v semifinále Spenglerova poháru nestačil na Kanadu

Kanaďané se ujali vedení v páté minutě. Po spolupráci Parenteaua s Lapierrem se dostal k puku McIntyre, který ho poslal do odkryté branky. Gólman Poulin pokusy hradeckých hráčů kryl a v 16. minutě zvýšil McClement, který skóroval po asistenci D'Agostiniho z pravého kruhu.

Hradec hned za čtrnáct sekund snížil. Cingel se uvolnil za brankou, najel před Poulina a zblízka jej překonal. V úvodu druhé třetiny pomohla Rybárovi po Sikulově pokusu tyč a další šanci týmu kouče Willieho Desjardinse nevyužil D'Agostini. Ve 24. minutě už Kanada udeřila. Kelly uvolnil najíždějícího beka Goloubefa, který překonal Rybára střelou na lapačku.

Hradec se snažil odpovědět. Bednářovu střelu vyrazil Poulin a ve 33. minutě neuspěl ve velké šanci bek Gernát. Za dvě minuty už se Mountfield po sólu Dragouna radoval, přestože hrál při Cingelově vyloučení v oslabení. Rybár pak kryl možnost Parenteaua a český celek se ubránil i při Graňákově vyloučení.

V závěrečném dějství dvakrát zahrozil Vopelka. Při trestu Zámorského pomohla Rybárovi tyč. Vzápětí v oslabení ujel Koukal, ale blafákem do bekhendu Poulina nepřekonal. Při Gernátově trestu v 56. minutě zvýšil kanadské vedení Boychuk. V poslední minutě ještě neuspěl Bednář a Kanaďané pojistili postup gólem do prázdné branky. Při power play skóroval v oslabení Noreau.

"Chtěl bych v první řadě poděkovat klukům za výborně odehrané utkání a za celé vystoupení na Spengler Cupu. Z naší strany byl tento zápas s Kanadou ještě lepší než ten první, kdy jsme na ně taky měli," řekl asistent trenéra Hradce Pavel Hynek.

"O lepší výsledek jsme se připravili naší špatnou koncovkou. V efektivitě střelby byl největší rozdíl mezi soupeři. Málokdy to člověk po prohraném utkání hodnotí pozitivně, ale myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas," dodal Hynek.

Mountfield Hradec Králové - Kanada 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 16. Cingel, 35. Dragoun - 5. McIntyre (Lapierre, Parenteau), 16. McClement (D'Agostini), 24. Goloubef (Kelly, C. Hamilton), 56. Boychuk (Lapierre, Noreau), 60. Noreau. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 6300.

Sestava Hradce Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák, Gernát - Köhler, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Džerinš, Kukumberg - Červený, Koukal, Vopelka - Lhoták, Cingel, Smoleňák - Berger. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články