Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Souboj utrápených. Sparta i Liberec se chtějí od vzájemného zápasu odrazit

Poslední celek tabulky Jihlava bude dalším týmem, který se pokusí zastavit rozjeté Vítkovice. Ostravané nepřenechali soupeřům v osmi posledních zápasech ani bod, a pokud na ledě nováčka vybojují alespoň dva, posunou se na druhou příčku za vedoucí Plzeň. Od vzájemného zápasu 34. kola extraligy se chtějí odrazit Sparta s Libercem, loňští finalisté se zatím shodně trápí a pohybují se na hraně desítky. Přímý přenos utkání Sparta - Liberec sledujte od 18:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Sparta - Liberec
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Sparta v posledním předvánočním kole setřásla proti Brnu (3:2) břímě čtyř vystoupení bez bodového zisku. A získala zkušenou posilu do brankoviště v podobě slovenského gólmana Laca.

"Liberec - podobně jako my - není v lehké situaci, takže to bude určitě hodně bojovný zápas. Věřím, že náš tým naváže na dobrý výkon z utkání proti Kometě, cílem jsou tři body," prohlásil trenér Jaroslav Nedvěd.

Liberec bodoval v pěti z posledních sedmi zápasů, vždy ale po remízovém stavu po 60 minutách, takže od 21. listopadu čeká na tříbodový zisk. Tato série čítá už devět utkání.

"Nekoukáme, jestli jsme prohráli, nebo vyhráli. Ve čtvrtek máme další zápas a chceme ho vyhrát. Oni se také chtějí dostat výš, takže si myslím, že to bude vyrovnané a bojovné utkání," shodl se s Nedvědem liberecký forvard Petr Jelínek.

Ilustrační foto

Nováček z Jihlavy se po špatných výsledcích pevně usadil na posledním místě tabulky. Z minulých čtyř zápasů získala Dukla pouze bod po úterní prohře v prodloužení v Brně. Na tříbodovou výhru Jihlava čeká už šest utkání.

"Máme dlouhodobý problém s proměňováním brankových příležitostí. A také doplácíme na špatné začátky zápasů. Pokud se nám ale podaří zopakovat dobrý výkon z druhé poloviny utkání proti Kometě, tak máme naději s Vítkovicemi opět uspět," řekl trenér Jihlavy Petr Vlk.

Vítkovice inkasovaly během úspěšné šňůry jen devět branek a právě Jihlava je v dosavadním průběhu dlouhodobé části týmem se suverénně nejhorší produktivitou: dala jen 68 gólů.

"Pro nás je nyní klíčové zcela vytěsnit z hlavy vše, co v ní být nesmí. Nevnímáme svou pozici v tabulce ani pozici Jihlavy. Bilance, série, to vše musí zůstat někde daleko od nás. Nějaká euforie nebo něco takového nemá u nás v kabině místo," uvedl asistent trenéra Pavel Trnka.

Ostravané mají dobře uloženo v paměti, že v předcházejících vzájemných zápasech sezony nedokázali Duklu obrat ani o bod. "Dukla je nepříjemným, houževnatým soupeřem, který za všech okolností bojuje na sto procent. Jakékoliv podcenění, jakékoliv myšlenky na nějaké série nám bude schopná hodně bolestivě vrátit," doplnil Trnka.

Utkání Dynamo Pardubice - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Pardubice ztrácejí na Brno sedm bodů. Velkým povzbuzením pro Dynamo může být úterní výhra na nájezdy v Plzni a také plné hlediště.

"Je třeba využít období, kdy se Kometě až tolik herně nedaří. Stále mějme na paměti, že k nám přijede kvalitní soupeř s nabitou soupiskou výbornými jmény. Ta ale nemusí v některých zápasech rozhodovat, na to se chceme spolehnout, že tito klíčoví hráči jim tolik nezahrají a my si kvalitním výkonem opět přineseme radost," řekl kouč Miloš Holaň.

Obhájce titulu se už více než měsíc potácí ve výsledkové krizi. Z posledních dvanácti zápasů Brňané vyhráli jen třikrát a získali v nich 11 bodů. Na ledě soupeřů ale v této sérii nevyhráli a připsali si pouhé dva body.

"Nejsme nyní v optimálním rozpoložení, máme v zápasech hodně hluchých míst. Věřím, že odrazovým můstkem k lepším výsledkům bude naše úterní vítězství v prodloužení nad Jihlavou," uvedl trenér Komety Kamil Pokorný.

Utkání Chomutov - Plzeň
zdroj: twitter.com/PiratiChomutov

Chomutov po špatném období deseti proher z 11 utkání získal za poslední čtyři vystoupení osm bodů. "Máme doma Plzeň a končíme rok v Litvínově. Pro nás je každý zápas do konce sezony malé play-off. Takže se musíme soustředit na to, abychom vydolovali co nejvíce bodů a dohnali týmy, které jsou kousek před námi," uvedl asistent trenéra Jan Šťastný.

Plzeň touží odčinit prohru s Pardubicemi. "Neuspěli jsme v osobních soubojích. V tom se musíme jednoznačně zlepšit a připravit se na to, že na nás takhle budou soupeři hrát. Čím blíž bude play-off, tím víc budou osobní souboje rozhodovat," sdělil asistent trenéra Ladislav Čihák.

"Víme všichni, že Chomutov hraje ze zabezpečené obrany. Nebude to jednoduché. Budeme se do nich muset tlačit a uvidíme, co z toho bude," doplnil útočník Denis Kindl.

Ilustrační foto

Třinec bodoval v osmi z posledních devíti utkání. Naposledy uspěl 5:2 v Litvínově. "A výhru chceme potvrdit i teď během dvou zápasů doma," prohlásil útočník Jiří Polanský.

Olomoučtí ale vyhráli poslední čtyři utkání, už sedmkrát zvítězili s nulou a v arénách soupeřů bodovali v osmi zápasech z posledních devíti.

Sérii šesti utkání bez plného bodového zisku má za sebou Mladá Boleslav, která vyzve Litvínov. Vervě se v posledních kolech dařilo lépe venku než doma. Zatímco před svými fanoušky získala z předchozích tří utkání jediný bod, venku si za stejný počet zápasů připsala sedm bodů a nastřílela 13 gólů.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítkovice mohou být druhé, porazí-li ve 34. kole Jihlavu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články