Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brankářská šaráda pokračuje. Sparta získala z Chomutova Slováka Laca

Vedení hokejistů Sparty získalo do týmu zkušeného slovenského gólmana Jána Laca z Chomutova. Opačným směrem poslali Pražané na hostování do konce sezony obránce Tomáše Dvořáka a útočníka Jiřího Smejkala. Laco se v tréninku připojí k brankářské dvojici Sami Aittokallio, David Honzík.

Ján Laco
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Už delší dobu jsme se snažili zvýšit konkurenci na brankářském postu a nyní se nám konečně podařilo získat kvalitního a zkušeného brankáře," uvedl sportovní manažer Sparty Michal Broš.

"V tuhle chvíli máme v týmu tři brankáře, ale samozřejmě se tato situace do konce přestupního termínu, který je na konci ledna, může ještě změnit," připustil Broš.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová Sparta získala z Chomutova zkušeného brankáře Laca

Dvořák a Smejkal by měli ve Spartě dostat znovu příležitost. "Oba jsou to naši kmenoví hráči, s kterými do budoucna počítáme, a jsou součástí myšlenky omlazování našeho týmu. V tuhle chvíli jsme je ale využili k výměně za brankáře Jána Laca. Jedná se však jen o hostování do konce sezony, pak se oba naši mladí hráči vrátí do Sparty," upřesnil Broš.

Šestatřicetiletého Laca uvolnili Piráti i přesto, že byl od svého příchodu loni v květnu týmovou jedničkou. Držitel stříbra z mistrovství světa 2012 nastoupil v této extraligové sezoně do 26 utkání, v průměru inkasoval 2,89 branky na zápas a úspěšnost zákroků má 88,8 procenta. Severočechům vychytal deset vítězství.

Lacovým příchodem snaha o posílení ambiciózního týmu Sparty, které patří v tabulce až devátá příčka s osmadvacetibodovou ztrátou na vedoucí Plzeň, nekončí.

"Vzhledem k situaci v tabulce se naše práce ještě zintenzivňuje, nicméně není tak snadné přivést odpovídající posily. Hráči nejvyšší kvality na trhu nejsou a nechceme do týmu přivést hráče za každou cenu, jen abychom vykázali činnost," zdůraznil Broš.

Chomutov je dvanáctý, ve vyrovnané spodní polovině tabulky má ale na Spartu jen dvoubodové manko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články