Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jihlava vydřela v Brně bod, Kometu spasil až v prodloužení Vojtěch Němec

Hokejisté Brna po dvou porážkách za sebou zabrali a poslední Jihlavu udolali po prodloužení 3:2. Kometa vedla po první třetině 2:0, ale o náskok po brankách Skořepy a De la Rose přišla. Rozhodla až nastavená pětiminutovka, ve které uspěl z trestného střílení Vojtěch Němec a zajistil domácím alespoň dva body.

Utkání Kometa Brno - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Naše hra dnes ukázala, že nejsme v optimálním rozpoložení. Snad pouze část první třetiny, v níž jsme dali dvě branky a soupeře přehrávali, snese přísnější měřítko. Ve druhé třetině byla hra z naší strany strašně špatná. Navzdory dnešní výhře však máme do spokojenosti hodně daleko," řekl trenér Komety Kamil Pokorný.

Do sestavy obhájců titulu se vrátil uzdravený kapitán Leoš Čermák, chyběl naopak útočník Tomáš Vincour, jenž posílil na Spenglerově poháru finskou Hämeenlinnu. Po oboustranně opatrné čtvrthodině propásla Jihlava při vlastním oslabení možnost otevřít skóre. Po chybě Komety v útočném pásmu se dostal Čachotský do bleskového protiútoku, jeho pokus o blafák brankář Langhamer kryl.

O minutu později se na druhé straně blýskl brankář Vejmelka, který v Dukle z Brna hostuje. Zlikvidoval Dočekalovu střelu i dorážku Horkého. Ten si vzápětí připsal asistenci na obou brankách Brna. První gól vstřelil v 16. minutě Dočekal a druhý přidal Krejčík.

"Zápas jsem si moc užil. Byl jsem natěšený s velkou motivací pustit co nejmíň gólů. Abych si pak od kluků nevyslechl, že jsem děravý. To se mi trochu povedlo. Prohráli jsme, ale i za ten bod jsme rádi," řekl po utkání Karel Vejmelka. Jihlava se také dostala k zakončení, jenže v koncovce potvrdila dlouhodobě špatnou produktivitu.

I ve druhé třetině si Kometa udržovala územní převahu, ale její střelecká produktivita byla nulová. "Do utkání jsme vstoupili trochu s respektem a nechali soupeře odskočit na dva góly. Od druhé třetiny jsme už byli vyrovnaným protivníkem," uvedl trenér Jihlavy Petr Vlk. Dukla zůstala u taktiky z úvodu zápasu, která vycházela z pozorné obrany a rychlých protiútoků. Jeden z nich po chybné přihrávce Zaťoviče na útočné modré čáře zužitkoval Skořepa, který po samostatném úniku prostřelil brankáře Langhamera.

"Jihlava hrála svůj rychlý a agresivní hokej. My jsme si s tím v první třetině poradili a hráli si svoje. Do tlaku a napadáni jsme soupeře nepustili. Od druhé třetiny to začalo být trochu jiné a špatné," poznamenal domácí útočník Vojtěch Němec. V závěrečné třetině se bojovně naladěné Dukle podařilo vyrovnat. Při vyloučení domácího Krejčíka využil za pouhé čtyři sekundy početní výhodu švédský obránce De la Rose, na jehož střelu od modré čáry brněnský gólman nedosáhl. 

Jihlava po vyrovnávacím gólu ožila, naopak křečovitě hrající Kometa se nedokázala prosadit. Dva body zajistil Brnu v prodloužení Vojtěch Němec, kterého v úniku jihlavští zadáci faulovali a útočník Komety z trestného střílení s přehledem překonal Vejmelku blafákem. "Celou dobu jsem jel s tím, že vystřelím. Také proto, že kvalita ledu už nebyla nic moc. Všiml jsem si ale, že Vejmelka trošku vyjel z branky, tak jsem to zkusil. Splašily se mi ruce a vyšlo to," popsal vítězný gól Vojtěch Němec.

Kometa Brno - Dukla Jihlava 3:2 v prodloužení (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Dočekal (Horký), 17. Krejčík (Horký), 64. V. Němec z trestného střílení - 28. Skořepa, 49. De la Rose (Rabbit). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Frodl, D. Klouček. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Langhamer - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Štencel - Haščák, V. Němec, Zaťovič - M. Erat, J. Hruška, T. Svoboda - Mallet, H. Zohorna, R. Zohorna - Horký, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Jihlava: Vejmelka - De la Rose, Suchánek, Stříteský, J. Zdráhal, Šidlík, D. Kajínek, Bryhnisveen - Čachotský, Hamill, Rabbit - Žálčík, Skořepa, F. Seman - T. Kubalík, A. Zeman, Anděl - Rys, R. Hubáček, M. Hlinka. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Kamil Pokorný (Brno): "Naše hra ukázala, že nejsme v optimálním rozpoložení. Snad pouze část první třetiny, v níž jsme dali dvě branky a soupeře přehrávali, snese přísnější měřítko. Ve druhé třetině byla hra z naší strany strašně špatná. Přesto se při přesilovce ocitli dva naši útočníci sami před brankou a mohli přidat třetí gól. Za tři minuty přišlo to, co jsme nejméně potřebovali, první gól Dukly. V plné nahotě se při vyrovnávacím gólu Jihlavy projevilo, že naše výkony nejsou ideální. Jsem rád, že jsme vyhráli alespoň za dva body. Vojta Němec parádně proměnil trestné střílení. Snad bude dnešní výhra odrazovým můstkem do dalších zápasů. Navzdory dnešní výhře však máme do spokojenosti hodně daleko."

Petr Vlk (Jihlava): "Do utkání jsme vstoupili trochu s respektem a nechali soupeře odskočit na dva góly. Od druhé třetiny jsme už byli vyrovnaným protivníkem. Bohužel jsme v té době neproměnili dva nájezdy při protiútocích. V prodloužení se už hrál hokej na hraně. Možná jsme měli odjetého Němce nechat akci místo faulu zakončit, protože při penaltě měl více klidu. Bohužel to dopadlo takto. Pokud zápas celkově zhodnotím, tak jeho úvod byl z naší strany špatný, zbytek dobrý."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články