Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hrubec: Je to obrovská prestiž, každým postupem píšeme klubové dějiny

Třinečtí Oceláři ve čtvrtfinále Ligy mistrů potvrdili, že se jim proti švédským soupeřům daří. V tomto ročníku předčili už třetího zástupce jedné z nejlepších evropských soutěží a díky tomu budou moci hrát o finále s finským celkem JYP Jyväskylä. Při premiérové účasti v prvním ročníku přitom Oceláři skončili v základní skupině, v následující sezoně pak vypadli v prvním kole play-off.

Šimon Hrubec
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Pod Javorovým si postupu mezi nejlepší kvarteto LM hodně váží. "Je to obrovská prestiž. Už to jednou zaznělo, že každým zápasem a postupem se píšou nové dějiny klubu. Z tohohle hlediska jsme moc rádi. A věřím tomu, že budeme úspěšně pokračovat. Každý další zápas bude mít větší a větší prestiž. Třeba se to jednou vyrovná té fotbalové, která je celosvětovým fenoménem," uvedl brankář Šimon Hrubec.

Věří, že trojice českých zástupců ve čtvrtfinále vypovídá o kvalitě tuzemské nejvyšší soutěže. "Nevidím moc do soupisek ostatních týmů, jestli staví to nejlepší, co mají k dispozici. My to bereme opravdu prestižně, protože reprezentujeme Česko. My tady máme takový svůj malý nároďák, všichni to takhle berou. To, že ve čtvrtfinále byly tři české týmy, vypovídá o kvalitě české extraligy. Za to jsem hodně rád," pochvaloval si šestadvacetiletý Hrubec.

Oceláři předvedli v průběhu úterního večera v Gävle proti Brynäs IF výborný výkon, kterým nejenže udrželi náskok 3:1 z domácího utkání, ale připsali si i tentokrát vítězství po výsledku 5:3. Stejný kousek se jim povedl v osmifinále při měření sil s Malmö, které dvakrát zdolali shodně 2:1. Již v rámci základní skupiny porazil Třinec HV 71 doma 3:0, venku sice prohrál, ale až po nájezdech 1:2.

"Nevím, asi nedokážu říct, čím to je, že se nám na švédské týmy tak daří. A nemyslím si to jen proto, že to jsou Švédi. Možná to je tím, že do zápasu jdeme jako outsider, alespoň papírově. A můžeme hrát uvolněněji. To psal i Wayne Gretzky, že je lepší do zápasu jít jako outsider," podotkl Hrubec.

Klíčové třinecké opoře pomohlo v úterý v několika případech i štěstí. "Byly tam asi tři tyčky, nemůžeme počítat tu ze strany. Před jedním gólem byla tyčka, to bylo hodně o štěstí. Pak střela na vyrážečku, zase tyčka, v první třetině také. To k tomu ale patří. My si to štěstí zasloužili. Měli jsme pohyb, byl tam drajv do brány. Byla z nás cítit chuť a touha postoupit," ocenil přístup týmu Hrubec.

Odměnou bude v boji o finále další konfrontace s týmem ze severu Evropy. A Hrubec přiznal, že je rád i kvůli své povaze cestovatele. "Jsem rád, že se pojedeme někam podívat. Ono každé město má něco svého, pokaždé, když jsme někam jeli, jsem si na Wikipedii o tom městě něco přečetl. Času moc není, ale třeba po večeři se vždycky jdeme někam podívat. Nemůžeme ho samozřejmě vidět celé, ale vždycky se někam dostaneme," těšil se Hrubec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články