Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Třinec zvládl i odvetu v Gävle a je v semifinále Ligy mistrů

Hokejisté Třince uspěli po domácí výhře 3:1 i v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů, když zvítězili na ledě švédského Brynäs 5:3 a postoupili do semifinále soutěže. V něm se Oceláři utkají s finským týmem JYP Jyväskylä, který překazil potenciální český souboj a vyřadil Kometu Brno.

Radost hokejistů Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Je to obrovská prestiž. Už to jednou zaznělo, že každým zápasem a postupem se píšou nové dějiny klubu. Z tohohle hlediska jsme moc rádi, věřím tomu, že budeme úspěšně pokračovat. Každý další zápas bude mít větší a větší prestiž, třeba se to jednou vyrovná té fotbalové, která je celosvětovým fenoménem," řekl brankář Třince Šimon Hrubec.

Třinec si od úvodu hlídal náskok z domácího duelu a brzy jej ještě vylepšil. V polovině úvodního dějství sice hosté nevyužili přesilovou hru při trestu Kilströma, ale ve 13. minutě se už Oceláři dostali do vedení. Krajíčkovu střelu tečoval za brankáře Rautia Marcinko.

Domácí šance nevyužili a Hrubec odolal i při 107 vteřin trvajícím oslabení tří proti pěti v závěru první třetiny, při kterém zlikvidoval i Clarkovu dorážku zblízka.

V 25. minutě Třinec zvýšil. Po akci Polanského se z pozice před brankovištěm prosadil Petružálek. V polovině utkání kapituloval i Hrubec, jehož překonal z mezikruží Bjurström.

Ve 33. minutě vrátil Třinci dvoubrankový náskok Irgl, který vlétl do brankoviště a dorazil puk za Rautia po Rákosově střele. Sudí si ještě situaci prověřili u videorozhodčího.

V závěru druhé třetiny sice Třinec odolal 44 vteřin při dalším oslabení tří proti pěti, ale už v klasické přesilovce snížil obránce Fälth. Po 25 vteřinách závěrečného dějství ale opět vrátil Třinci dvoubrankové vedení obránce Musil.

V 50. minutě sice skóroval z dorážky domácí Mannberg po střele Blomqvista do tyče, ale poslední slovo měli Oceláři. Mikulík dovršil výsledek 20 vteřin před koncem po úniku střelou pod horní tyč.

Brynäs Gävle - Oceláři Třinec 3:5 (0:1, 2:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 30. Bjurström (Ikonen, Bertilsson), 40. Fälth (J. Jensen, Gunderson), 50. Mannberg (Blomqvist, A. Boqvist) - 13. Marcinko (Krajíček, Rákos), 25. J. Petružálek (Polanský, D. Musil), 33. Irgl (Rákos, L. Kovář), 41. D. Musil (Linhart, Polanský), 60. Mikulík (Dravecký). Rozhodčí: Wiegand, Wehrli (oba Švýc.) - Ahlen, Dahmén (oba Švéd.). Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 1386. První zápas: 1:3, postoupil Třinec.

Brynäs: Rautio - Bertilsson, Gunderson, Kilström, Fälth, Carlsson, H. Larsson, A. Boqvist - Miller, J. Jensen, Clark - Ikonen, Ölund, Bjurström - Alcén, Blomqvist, Mannberg - Asklöf, Westfält, J. Boqvist - Hirsch. Trenéři: Sjödin a J. Larsson.

Třinec: Hrubec - Krajíček, Adámek, Linhart, D. Musil, L. Kovář, Jank - Irgl, Marcinko, Rákos - Cienciala, Mikulík, Dravecký - J. Petružálek, Polanský, Adamský - Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík - Christov. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články