Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dopingový skandál Ruska zasáhl i hokejistky. MOV vynesl doživotní tresty

Kauza okolo státem organizovaného dopingu Ruska zasáhla také ženský hokej. Mezinárodní olympijský výbor potrestal doživotním zákazem startu na olympiádě šest ze sedmi vyšetřovaných hráček, které se zúčastnily Her v Soči 2014. Rusko bylo zároveň diskvalifikováno z šestého místa, které na turnaji obsadilo.

Ani ruským hokejistkám se dopingová kauza ze Soči nevyhnula
zdroj: ČTK autor: Petr David Josek

Doživotní zákaz účasti na olympijských hrách dostaly Inna Ďubanková, Jekatěrina Lebeděvová, Jekatěrina Smolencevová, Jekatěrina Paškevičová, Anna Šibanovová a Galina Skibová. Trestu unikla jen Anna Šochinová.

Počet distancovaných sportovců Ruska, které bylo minulý týden kvůli aféře vyřazeno z nadcházejících olympijských her v Pchjongčchangu, tak stoupl na 31. Dosud jediným sportovcem, který vyvázl z vyšetřování bez postihu, byla krasobruslařská šampionka Adelina Sotnikovová.

Všech 25 ruských sportovců, které dosud MOV kvůli systematickému a státem řízenému dopingu a manipulaci se vzorky v Soči potrestal, se proti doživotnímu vyloučení z olympijských her odvolalo k Arbitrážnímu soudu pro sport (CAS) v Lausanne.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články