Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Velké změny v nominaci. Z Channel One Cupu se omluvilo dalších pět hráčů včetně Červenky

S vlnou omluvenek se musí vypořádat trenér národního týmu Josef Jandač před poslední reprezentační akcí kalendářního roku. Na Channel One Cupu v Praze a Moskvě se bude muset obejít bez obránce Jakuba Nakládala z Jaroslavle a útočníků Romana Červenky z Fribourgu, Jakuba Klepiše z Mladé Boleslavi, Roberta Kousala z Davosu a Tomáše Fillipiho z Magnitogorsku, omluvili se i dva původně zvažovaní náhradníci. Už dříve vypadl rovněž ze zdravotních důvodů útočník Milan Gulaš z Plzně.

Roman Červenka
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Dodatečně povoláni byli forvardi Jan Kovář z Magnitogorsku, Jakub Lev z Vítkovic, Lukáš Radil ze Spartaku Moskva, Michal Řepík ze Slovanu Bratislava, Petr Holík z Mladé Boleslavi a obránce Adam Polášek ze Soči. Aktuálně je v týmu 28 hráčů  tři brankáři, deset obránců a patnáct útočníků.

Červenka, Gulaš, Kousal, Filippi a Nakládal se omluvili kvůli zranění, Klepiš je nemocný. "Z hráčů, kteří je měli nahradit, se kvůli nemoci nemůže turnaje zúčastnit Michal Birner z Fribourgu a kvůli zranění Robin Hanzl z Nižněkamsku," uvedl tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

"Něco jsem věděl už dopředu, pak se to kumulovalo až během včerejška a dneška. Ale není to poprvé," uvedl Jandač.

"Jakub Nakládal mi volal o víkendu, že má zlomenou kůstku v nártu, ale že by to do hry bylo a nastoupí proti Ufě. A když to půjde, tak přijede. Po zápase mi volal, že do toho dostal znovu pukem a jede na vyšetření, které prokáže víc. Je tam podezření na to, že by mohla třeba být i operace. To by mohla být komplikace," řekl Jandač.

Hokejisté se sešli v Praze jen s 19 nominovanými hráči

Na pondělním i úterním tréninku bude navíc Jandačovi chybět devítka krajánků z Ruska, kteří ještě čekají zápasy Kontinentální ligy.

Do týmu se pro trénink navíc zařadila čtveřice hráčů Plzně - brankář Miroslav Svoboda, obránce Michal Moravčík a útočníci Miroslav Indrák a David Stach.

"Jak se kumulovaly omluvenky, tak jsme potřebovali někoho do tréninku. Vzali jsme si na takový sparing hráče z Plzně a z něj se třeba může stát i účast na turnaji," uvedl Jandač.

Komplikace se skládáním nejen tréninkové sestavy, ale i té pro středeční úvodní duel v pražské O2 areně s Finskem mu zkomplikovala i KHL.

"Nechci to nějak moc rozebírat. Faktem je, že dneska ještě nějací nominovaní hráči hrajou. Kluby je neuvolnily. Kdyby ti hráči šli proti klubu, tak je to třeba i o vypovězení smlouvy, takže jsme nechtěli kvůli těm klukům jít do konfliktu," uvedl Jandač.

Klubové povinnosti v KHL si ještě plní brankář Pavel Francouz z Čeljabinsku, Dominik Furch z Omsku, obránci Polášek, Ondřej Vitásek z Chanty-Mansisjku a Vojtěch Mozík s útočníkem Romanem Horákem z Podolsku, další forvardi Kovář, Radil a Jiří Sekáč z Kazaně.

O nasazení brankáře pro středeční zápas se také bude ještě rozhodovat. "Někdo z trojice Bartošák, Furch, Francouz nastoupí. Počkáme na ty kluky, v jakém stavu přijedou," doplnil Jandač.

V současné situaci ho jen potěšilo, že má v týmu všechny zkušené navrátilce do národního týmu po delší době - obránce Zbyňka Michálka ze Sparty i Ondřeje Němce s útočníkem Martinem Eratem z Komety Brno.

"Chceme je vidět. Ti kluci mají výkonnost v lize, patří k nejlepším hráčům. S některými jsem byl domluvený, že jim turnaj dám, aby nahodili mezinárodní tempo. Je to přeci jen jiná rychlost a level. Aby nahodili motory a my měli i širší pole výběru pro finální nominaci," prohlásil Jandač.

Zraněným a nemocným hráčům se ale podle něj šance na nominaci na olympiádu nezavřela. "Budu muset dát na určitý instinkt, že jsou ti kluci prozkoušení a mají něco odehráno," dodal Jandač.

Nominace českých hokejistů na Channel One Cup:

brankáři: Patrik Bartošák (Vítkovice), Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL), Dominik Furch (Omsk/KHL)

obránci: Michal Jordán, Jan Kolář (oba Chabarovsk/KHL), Milan Doudera (Třinec), Zbyněk Michálek (Sparta Praha), Ondřej Němec (Kometa Brno), Tomáš Kundrátek (Nižnij Novgorod/KHL), Vojtěch Mozík (Podolsk/KHL), Adam Polášek (Soči/KHL), Libor Šulák (Pelicans Lahti/Fin.), Ondřej Vitásek (Chanty-Mansijsk/KHL)

útočníci: Martin Erat (Kometa Brno), Petr Holík (Mladá Boleslav), Petr Koukal (Hradec Králové), Jakub Lev (Vítkovice), Tomáš Mertl (Plzeň), Martin Růžička (Třinec), Michal Vondrka (Chomutov), Roman Horák (Podolsk/KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta/Švýc.), Andrej Nestrašil (Nižněkamsk/KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Michal Řepík (Slovan Bratislava/KHL), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články