Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pardubice sahaly po vítězství, nakonec vezou z Boleslavi jen bod

Ještě sedm vteřin před koncem základní hrací doby vedli hokejisté Pardubic na ledě Mladé Boleslavi 2:1, jenže utkání nakonec k vítězství nedotáhli. V závěrečné power-play totiž vyrovnal obránce Oldřich Kotvan a v prodloužení zajistil Bruslařům dva body Radan Lenc. Dynamo prohrálo pátý z posledních sedmi zápasů a zůstává desáté, Boleslav se posunula před Spartu na osmé místo.

Radující se hráči Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Pardubice vstoupily do zápasu náporem a brankář Jan Růžička, který nahradil v domácí brance nemocného Maxwella, se měl hned co ohánět. Za Boleslav odpověděla druhá formace, když se nejprve na brankovišti nebezpečně otáčel Lenc a následně dorážel Pabiška.

Hned v dalším střídání zachránila od první inkasované branky gólmana Kacetla tyčka po ukrytém nahození obránce Němečka. Na druhé straně se v dobré palebné pozici ocitl Dušek, ale svou střelou nechal vyniknout Růžičkovu lapačku.

Hosté pak zahrozili v první přesilovce zápasu, ale Mojžíš zblízka Růžičkovu branku přestřelil. Pohnout poprvé ukazatelem skóre mohl v závěru první části ještě domácí Pacovský, ale jeho teč těsně minula horní růžek hostující branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Pardubice

Jestliže to byly Pardubice, komu patřil úvod první třetiny, tak na začátku druhé byli jasně lepším týmem domácí. V pětiminutovém tlaku si vytvořili několik dobrých příležitostí, Kacetl si však se všemi šancemi poradil.

Pardubice dostala do hry opět přesilovka, kterou jim domácí věnovali špatným střídáním, když hráli v šesti. Hned v jejím úvodu pálil po křížné přihrávce Petr Sýkora, ale Růžička se stačil přemístit a se štěstím kotouč pokrýt. Na gól se tak čekalo až do poloviny zápasu.

Ve 31. minutě napřáhl od modré čáry Kurka a jeho střelu před brankářem Pardubic ještě tečoval Urban. Domácí mohli náskok navýšit v přes minutu dlouhé dvojnásobné přesilovce, ale ačkoliv v ní Kotvan s Kůrkou mocně ostřelovali hostujícího gólmana, ten podruhé neinkasoval.

Živo pak bylo na obou stranách kluziště - nejprve Rolinek nepropasíroval puk za Růžičku, na druhé straně zahrozil v protiútoku mladý Volf. Pardubice se nakonec dočkaly vyrovnání v přesilové hře. Minutový zámek ukončil přesnou střelou z dorážky Marosz.

Do třetí třetiny si domácí přenesli část přesilovky, která se po minutě opět změnila na dvojnásobnou. Ani tentokrát ale Mladoboleslavští s výhodou dvou mužů nenaložili brankově.

A tak udeřilo na druhé straně. Ve 46. minutě se najednou zjevil sám před Růžičkou Petr Sýkora a dokonal obrat. Boleslav se tlačila za vyrovnáním, ale střelu Němečka zblokoval skokem po hlavě kapitán Rolinek, teč Urbana pak skončila na boční konstrukci branky.

V další šanci neuspěl ani navrátilec Žejdl, když v ideální pozici trefil jenom vyrážečku Kacetla. Domácí tlak vyvrcholil v poslední minutě při power play, v níž se také Středočeši dočkali vyrovnání - pár vteřin před koncem propálil Kotvan od modré čáry vše, co mu stálo v cestě.

V prodloužení měl velkou šanci nejprve hostující Cardwell, na druhé straně jel sám na branku Vojtěch Němec, ale zápas rozhodla až přesná střela Lence, která zastavila časomíru na 63:47.

BK Mladá Boleslav - Dynamo Pardubice 3:2 v prodloužení (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 31. Urban (Kurka, V. Němec), 60. Kotvan (Pacovský), 64. Lenc (Němeček, V. Němec) - 40. Marosz (Rolinek, Trončinský), 46. P. Sýkora (Rolinek, Marosz). Rozhodčí: Hribik, Pražák - D. Jelínek, Komárek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 3094.

Mladá Boleslav: J. Růžička - J. Hanzlík, Kurka, Němeček, Eminger, Kotvan, Říha - Pacovský, Žejdl, Orsava - Lenc, P. Musil, L. Pabiška - M. Procházka, P. Holík, Urban - T. Knotek, V. Němec, Volf. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Pardubice: Kacetl - Cardwell, Wishart, Ščotka, Trončinský, Mojžíš, Čáslava, Holland - Rolinek, Marosz, P. Sýkora - S. Treille, Bojko, Perret - J. Sýkora, M. Beran, Dušek - M. Kaut, Poulíček, Vondráček. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Musím poděkovat týmu za bojovnost a za víru, že dokážeme zápas ještě strhnout na svou stranu. Proti minulému utkání to byl rozdíl jako den a noc. Takové vítězství jsme přesně potřebovali. Brankář Růžička dodal týmu vzadu klid. Pardubice byly bojovný soupeř, ale k nám se nakonec přiklonilo štěstí. My jsme do konce věřili, že za tvrdou práci přijde odměna. Dva body jsou dnes pro nás skvělé."

Miloš Holaň (Pardubic): "Ještě pořád to těžko rozdýchávám. Kluci dneska dřeli, dvakrát ubránili oslabení ve třech a jenom hloupostí, kdy hráč není schopen vyhodit puk pod kontrolou, jsme ztratili jasné tři body. Zápas jsme zvládli dobře takticky, navázali jsme na výkon proti Chomutovu, měli jsme i nasazení a měli jsme brát tři body. Nakonec máme jenom jeden. Ještě v prodloužení jsme měli dvě velké šance, ale nedali jsme a z protiútoku jsme inkasovali."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články