Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sparta v úterý prohrála s Vítkovicemi pošesté za sebou – teď se střetnou znovu

Přerušit sérii šesti porážek za sebou s Vítkovicemi, přičemž ta poslední je stará čtyři dny, zkusí hokejisté Sparty na stadionu soupeře v 29. kole. O prodloužení dlouhé série zápasů, v nichž vždy bodovala, se bude snažit vedoucí celek extraligy Plzeň proti Olomouci. Opačné starosti má Chomutov, který už dvanáct zápasů nevyhrál v základní hrací době a nyní jede do Pardubic.

Trenér Sparty František Výborný se svými svěřenci
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

17.20: Vítkovice - Sparta

Vítkovice a Sparta se utkaly naposledy v úterý v Praze v dohrávce 16. kola a Vítkovice vyhrály 4:2. Pražany porazily v šesti zápase za sebou. Teď se pokusí prodloužit sérii na sedm a budou k tomu mít podporu svých fanoušků. A pokud se jim to podaří, budou mít na sedmé Pražany jedenáct, ale možná také 13 bodů k dobru.  

"Že jsme vyhráli šestkrát, neřešíme. Víme, jak ty zápasy vypadaly. Nejen každá sezona, ale každý týden je jiný. My jdeme po malých cyklech a na konci je nějaký cíl," řekl trenér Vítkovic Jakub Petr, který upozornil na řadu kvalitních hráčů na soupeřově soupisce. "Máme velký respekt k trenérům soupeře i hráčům, mají svoji kvalitu a nikdy si nemůžete být ničím jistí," varoval Petr.  

Utkání Vítkovice - Sparta
zdroj: ČTK/Sznapka Petr

Sparťané věří, že v pátek odehrají lepší duel. "Zvedneme hlavy, sedneme do pendolina a jedeme do Vítkovic. Potřebujeme bodovat taky venku," řekl trenér Jaroslav Nedvěd. "V této sezoně jsme dostali ve dvou zápasech deset gólů, což je hodně. Musíme zlepšit obranu a začít od jednoduchých věcí. Nesmíme si myslet, že dáme každému pět šest branek, musíme vyhrát na dva góly. Každá série jednou končí," dodal. Do sestavy hostů se vrátí útočník Jarůšek, který stejně jako domácí Bartovič nemohl v úterý nastoupit.  

17.30: Plzeň - Olomouc

Plzeň je na vítězné vlně, vede tabulku už o šest bodů a proti Olomouci může protáhnout sérii zápasů, v nichž bodovala, na třináct. "Olomouc je nepříjemný soupeř, budou dobře bránit. Určitě nedáme doma deset gólů jako minule. Hlavně abychom zase vyhráli a předvedli lepší výkon než s Mladou Boleslaví," uvedl útočník Jaroslav Kracík.  

Ilustrační foto

Připomněl tak necelé tři měsíce starou výhru nad Hanáky 10:0. "Zápas si samozřejmě všichni pamatujeme, ale deset gólů dávat pokaždé nemůžete. Olomouc je pořád nejenom pro nás jedním z nejméně příjemných soupeřů. Hrají fyzický hokej založený na soubojích, což je nepříjemné pro každé mužstvo. Pokud budeme chtít uspět, tak budeme muset přidat," doplnil asistent trenéra Jiří Hanzlík. Z posledního utkání odstoupil reprezentační útočník Gulaš.

Olomouc se na plzeňský led vrátí poprvé od potupného zářijového debaklu. Mezitím se ale Kohouti vzchopili a podle momentální formy za posledních 15 kol jim v tabulce extraligy patří dokonce třetí příčka. Na západ Čech se navíc přesunuli posilnění výhrou z Chomutova. "Víme, jak na tom Plzeň je. A taky, jak jsme tam minule hráli. Ale už je jiná doba. Jsme trochu povzbuzeni výhrou, v Plzni nebudeme mít co ztratit. A nikdo nám hlavu neutrhne, když tam nevyhrajeme," řekl bek Martin Vyrůbalík.  

17.30: Jihlava - Třinec

Jihlava se bude snažit dát Třinci první gól po návratu mezi elitu. Dukla získala z posledních tří zápasů šest bodů a má na posledním místě pouze dvoubodovou ztrátu na předposlední Litvínov.  

"Potřebujeme si pohlídat začátek, abychom neinkasovali laciné góly. Na to jsme doplatili ve většině utkání. Naposledy v minulém kole na Spartě, kde se nám podařilo vrátit do zápasu a získali jsme alespoň bod. Chtěli bychom na náš výkon proti Spartě v poslední třetině navázat a doma získat co nejvyšší bodový zisk," uvedl trenér František Zeman, který bude mít poprvé k dispozici brankáře Vejmelku, jenž přišel z Komety na hostování. Třinec po úterní vítězné vsuvce ve čtvrtfinále Ligy mistrů přepíná znovu na extraligu. Od Jihlavy letos ještě neinkasoval, brankář Šimon Hrubec tak bude natahovat na Horáckém stadionu šňůru 120 minut bez inkasovaného gólu v zápasech s nováčkem.  

Tomáš Kubalík
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

"Jihlava je nesmírně houževnatý tým, který dokáže hrát vyrovnané zápasy s kýmkoliv. Bylo by fajn, kdybychom pokračovali ve výkonu z úterka proti Brynäs, čeká nás ale těžký zápas," řekl trenér Václav Varaďa, který z marodů postrádá stále Rotha, Hrňu, Petružálka a Svačinu.

18.00: Pardubice - Chomutov

Pardubice vyhlížejí důležitý duel s Chomutovem. "Uvidíme, zda bude výhodou, že jsme oproti soupeři v týdnu nehráli a měli jsme tak delší čas na přípravu. Musíme se vrátit ke hře, která nám přinášela body, pracujeme na ní ve všech trénincích. Stěžejní postavou Pirátů je Michal Vondrka, ten nás trápil v obou předešlých vzájemných utkáních. Uhlídat jej bude důležitý úkol utkání. Každý bod se bude počítat," prohlásil kouč Miloš Holaň. Do sestavy se vrací Čáslava, mimo hru ale zůstávají Tomášek a Marosz.  

Chomutov vyhrál oba dosavadní vzájemné duely v sezoně, aniž ztratil bod. Právě těsné vítězství 3:2 z 22. října je tím posledním v základní hrací době, jehož Piráti dosáhli. "Musíme se zvednout, protože všichni víme, kam takhle zamíříme. Pokud tomu nepůjdeme naproti a nebudeme tam lézt po čtyřech, tak to nepůjde. A to pak neporazíme ani Mělník," prohlásil kouč Vladimír Růžička starší.  

Ilustrační foto

Duel bude tzv. plyšákovým utkáním, což Holaň kvituje. "Jsem rád, že Dynamo myslí i na děti, které si zaslouží naši pozornost. Sám mám čtyři děti a nedovedu si představit, že by vyrůstaly bez mámy a táty. Chtěl bych pozvat všechny fanoušky, aby přinesli co nejvíce hraček a zaházeli jimi ledovou plochu. Udělají tak děckám radost," vzkázal Holaň.  

17.30: Litvínov – Hradec Králové

Litvínov se pokusí utnout třízápasovou sérii porážek. Čeká ho mimořádně těžký soupeř v podobě druhého Hradce Králové, ale Verva už během sezony Mountfield dvakrát porazila. "Musíme se poučit z utkání ve Zlíně, co se týká vyloučení, a být po dvou dnech odpočinku připravení fyzicky," řekl královéhradecký forvard Martin Látal. V hostujícím dresu si nejspíš odbude premiéru zkušený útočník Smoleňák, bývalý kapitán reprezentace.  

Ilustrační foto

Zlínští Berani mají z posledních šesti zápasů 12 bodů. Duelem s Libercem ukončí sérii tří domácích utkání. "Dali jsme si cíl získat v nich šest bodů. Zatím máme čtyři, takže potřebujeme nyní vyhrát a upevnit si postavení ve středu tabulky. Čeká nás velmi kvalitní a nevyzpytatelný soupeř," poznamenal trenér Robert Svoboda, který postrádá tři zraněné beky Noska, Matějíčka a Ference. Naopak Honejsek bude k dispozici.  

18.00: Brno – Mladá Boleslav

Z krize se potřebuje dostat Kometa, která z posledních osmi zápasů sedmkrát prohrála a porazila pouze předposlední Litvínov. V tabulce proto obhájce titulu klesl na páté místo. Dalším soupeřem Brňanů bude v pátek Mladá Boleslav.  

Ilustrační foto

"Naše hra má navzdory těmto výsledkům svou kvalitu. Hokej je ale o gólech, které zvedají diváky, hráče a sráží soupeře. Většinu zápasů v extralize jsme v poslední době prohráli o gól. Potřebujeme před přestávkou vyhrát, aby se tým dostal do určité pohody. Uvítal bych, kdyby se podařilo navázat na dobré výkony v Lize mistrů," řekl kouč Komety Kamil Pokorný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články