Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kaše se blýskl krásným gólem. Voráček na jeden přihrál, Jágr opět chyběl

Po více než měsíci se prosadil a byl to hned výstavní kousek. Ondřej Kaše povedeným zakončením pomohl k vítězství Anaheimu nad Ottawou 3:0. Bod si připsal i Jakub Voráček, který zaznamenal jednu asistenci při vítězství Philadelphie na ledě Edmontonu 4:2. Za Calgary naopak nenastoupil Jaromír Jágr, který má opět problémy v dolní části těla a Flames padli s Torontem 1:2 po nájezdech.

Ondřej Kaše (vpravo) se raduje se spoluhráči z Anaheimu z gólu
zdroj: ČTK/AP/ autor: Alex Gallardo

Dvaadvacetiletý Kaše na šestý zásah v sezoně čekal od 1. listopadu, kdy červené světlo před duelem s Ottawou rozsvítil naposledy. Proti kanadskému celku ale ukázal, že střílet branky nezapomněl. Sérii bez gólu, kterou zavinilo především jeho zranění jež ho vyřadilo na deset duelů, navíc ukončil krásnou akcí.

Český útočník v dvaatřicáté minutě dostal puk v rohu kluziště a nebojácně se vydal směr branka. Nejprve obehrál ležícího obránce Codyho Ceciho a bekhendem zavěsil puk pod horní tyč.

"Nejdřív jsem se snažil přihrát Vermymu (Antonie Vermette), ale nešlo to. Tak jsem zkusil něco udělat sám a spadlo to tam," řekl Kaše. "Každý říkal, že to byl pěkný gól," dodal.

O zbylé dvě trefy Anaheimu se postaral centr Adam Henrique. Ducks zvítězili po třech porážkách. Ottawa neuspěla podeváté z posledních deseti duelů a už 138:22 minut nedokázala vstřelit branku.

Philadelphia se zhruba týden musí obejít bez gólmana Michala Neuvirtha, který je zraněný. V Edmontonu prohrávala od 24. minuty brankou Leona Draisaitla, ale Jordan Weal a Dale Weise skóre otočili. U obou tref asistoval kapitán Claude Giroux.

Voráček bodoval v 45. minutě, když ve středním pásmu přihrál na modrou čáru najíždějícímu Michaelu Rafflovi, který samostatný únik proměnil. Kladenský rodák má po 28 zápasech 34 bodů za sedm branek a 27 nahrávek a je devátý v kanadském bodování.

Branka rakouského útočníka se nakonec ukázala jako vítězná. Oilers se povedlo zásluhou Ryana Nugenta-Hopkinse pouze snížit. Dva body pro Philadelphii zpečetil gólem při power play Edmontonu Wayne Simmonds.

Jágr nenastoupil podle trenéra Calgary Glena Gulutzana kvůli stejnému zranění, jež ho ze hry vyřadilo i 28. listopadu v domácím duelu proti Torontu. Na středečním vítězství Maple Leafs se 47 zákroky podílel brankář Frederik Andersen a stal se první hvězdou večera. V brance Calgary dostal přednost Mike Smith před Davidem Rittichem. O bodu navíc pro Toronto rozhodl v nájezdech William Nylander.

Alexandr Ovečkin prožil druhý čtyřbodový zápas v sezoně. Gólem a třemi asistencemi přispěl k vítězství 6:2 nad Chicagem, které prohrálo popáté v řadě. Obránce Blackhawks Jan Rutta si do statistiky plus/minus připsal dva záporné body.

Ovečkin si 21. trefou upevnil pozici nejlepšího střelce soutěže. Na třetí výhře Washingtonu za sebou se výrazně podíleli i jeho parťáci z útoku Tom Wilson (2+2) a Nicklas Bäckström (1+2). Jakub Vrána nebodoval.

"Myslím si, že se naše řada cítí výborně. Odehrajeme spoustu minut, takže si to užíváme. Zvlášť když uspějete proti silnému soupeři po těžkém zápase, tak je to neuvěřitelný pocit," řekl Ovečkin.

Výsledky NHL:

Toronto - Calgary 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky: 39. Rielly, rozhodující sam. nájezd W. Nylander - 11. Giordano. Střely na branku: 29:48. Diváci: 19 217. Hvězdy zápasu: 1. Andersen, 2. W. Nylander (oba Toronto), 3. M. Smith (Calgary).

Anaheim - Ottawa 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky: 24. a 59. Henrique, 32. O. Kaše. Střely na branku: 22:28. Diváci: 15.890. Hvězdy zápasu: 1. R. Miller, 2. Henrique, 3. Fowler (všichni Anaheim).

Edmonton - Philadelphia 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)

Branky: 24. Draisaitl, 54. Nugent-Hopkins - 29. Weal, 35. Weise, 45. M. Raffl (Voráček), 60. Simmonds. Střely na branku: 26:33. Diváci: 18 347. Hvězdy zápasu: 1. Giroux (Philadelphia), 2. Nurse (Edmonton), 3. Provorov (Philadelphia).

Washington - Chicago 6:2 (3:1, 1:0, 2:1)

Branky: 15. a 58. T. Wilson, 12. Bäckström, 16. Ovečkin, 39. Connolly, 51. Kuzněcov - 18. Bouma, 57. J. Toews. Střely na branku: 25:39. Diváci: 18 506. Hvězdy zápasu: 1. T. Wilson, 2. Ovečkin, 3. Bäckström (všichni Washington).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články