Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jihlava rozhodla zápas třemi góly ve druhé třetině a má další zlaté body

Pro Jihlavu je každý bod zlatý, a teď přibyly hned tři. Tým se slavnou minulostí se zatím marně snaží dostat z posledního místa v extralize, ale v minulém kole přerušil sérii čtyř porážek výhrou v nastaveném čase s Olomoucí a nyní využil toho, že se Mladá Boleslav v poslední době spíš hledá, a uštědřila jí další porážku. Ta je pro středočeský celek už třetí ze čtyř posledních zápasů.

Tomáš Kubalík
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

"Soupeř má v kádru spoustu šikovných hráčů, kteří si vytvořili šance, ale Lars Volden dnes chytal velice dobře. Měl i nebezpečné střely po ledě, z otoček i přes hráče, což dodalo hráčům klid a i díky tomu jsme zápas dotáhli do vítězného konce," pochvaloval si domácí kouč Petr Vlk.

Jihlava bojuje s marodkou, proto nasadila do zápasu v krátké době už třetí posilu zapůjčenou z prvoligových Českých Budějovic. Levé křídlo druhé formace obsadil po dlouhém zranění se rozehrávající Lukáš Květoň. Právě nová posila vysunula ve čtvrté minutě přihrávkou Čachotského, který se dokázal natlačit před Růžičkovu branku, ale vizitku nejproduktivnějšího hráče nováčka extraligy nepotvrdil.

První polovina úvodní třetiny patřila Dukle, hosté, kteří v Jihlavě končí šňůru tří zápasů na ledě soupeřů, o sobě dali vědět až nájezdem Emingera, jemuž puk v poslední chvíli vypíchl Suchánek. Necelých pět minut před koncem první části hry zblízka Růžičku nepřekonal ani Seman.

Diváci se branek dočkali až po přestávce. Čachotský na pravém křídle obešel dva protihráče a před prázdnou bránu předložil kotouč Zemanovi, který poslal Duklu do vedení. Jihlava, která středočeský tým dokázala porazit na svém ledě již ve své extraligové premiéře, šla do trháku opět po spolupráci Čachotského se Zemanem. Čachotský zadovkou zpoza brány překvapil Růžičku natolik, že Zeman doklepl kotouč za záda nic netušícího brankáře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Jihlava - Mladá Boleslav

Poprvé od návratu do extraligy si Dukla v jednom zápase dokázala vytvořit tříbrankový náskok. O třetí branku v síti hostí se ve 37. minutě postaral proměněným nájezdem ve vlastním oslabení Tomáš Kubalík, který střelou na lapačku překonal Růžičku.

Jihlava do poslední třetiny začala bránit už od středního pásma a spoléhala na brejky. Hosté se nedokázali dostat k ohrožení Voldenovy branky.

Navíc na konci 47. minuty utnul i poslední naděje hostí na zvrat obránce Říha, který za vražení Kubalíka na hrazení inkasoval trest na pět minut a do konce utkání. "Přiznávám, že v tu chvíli jsem vůbec nevěděl, co se stalo. Přijel za mnou hlavní rozhodčí a řekl mi, že hráč byl otočený zády, neudělal žádný pohyb a Říha ho dohrál. Takže v tomhle případě nebylo co řešit," uznal asistent hostujícího kouče Viktor Ujčík.

Právě Říha byl ještě v minulé sezoně oporou týmu z Vysočiny. Pětiminutovou přesilovku ale Jihlava nesehrála vůbec dobře a jen potvrzovala, že při hře v početní výhodě je vůbec nejhorším týmem celé soutěže. "My jsme si ten zápas prohráli ve druhé třetině. Třetí třetina ze strany Dukly byla hraná velmi chytře a v klidu, nepustila nás do ničeho vážnějšího. Když už tam něco bylo, tak to pochytal její gólman," ocenil Voldenův výkon Ujčík.

HC Dukla Jihlava - BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 22. A. Zeman (Čachotský), 29. A. Zeman (Čachotský), 37. T. Kubalík (Skořepa, D. Kajínek). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Kis, Rampír. Vyloučení: 3:4, navíc J. Říha (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4121.

Jihlava: Volden - De la Rose, Suchánek, Stříteský, Šidlík, D. Kajínek, Ulrych, J. Zdráhal - T. Kubalík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, A. Zeman, L. Květoň - Žálčík, Seman, Anděl - Diviš, R. Hubáček, Rys. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Mladá Boleslav: J. Růžička - J. Říha, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Bernad, Kotvan - Klepiš, V. Němec, Pacovský - Orsava, P. Holík, T. Knotek - Lenc, Musil, L. Pabiška - P. Kousal, Volf, M. Procházka. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Petr Vlk (Jihlava): "Bylo to hodně vyrovnané utkání. Oba mančafty chtěly, zápas byl důrazný, důsledný, jak v defenzivní, tak i v ofenzivní činnosti. Díky zvýšené aktivitě ve druhé třetině jsme dokázali dát branky. Vedení klukům pomohlo; ne snad, že by ztratili k soupeři respekt, ale dostali větší klid na své hokejky. Třetí třetina byla z naší strany dobře odehraná, na rozdíl od minulého zápasu s Olomoucí."

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Zápas se pro nás od začátku nevyvíjel dobře. Domácí nastoupili s velkým elánem a odhodláním. Máme úzký kádr, kumuluje se v nás únava, většinu zápasů dohráváme na tři lajny. První třetina nám vzala spoustu sil. Doufali jsme, že první branku dáme my. Bohužel se nám to nepovedlo a od té doby to s námi šlo od deseti k pěti. Nemůžu klukům vytknout nic, co se bojovnosti týče, ale v současné době nám ve hře chybí hokejovost a také trochu štěstí při zakončení. Dnešní zápas rozhodl rozdílový hráč, který byl na straně Dukly - Tomáš Čachotský."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články