Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Rolinek: Šlo o velký zápas, o to lepší pocity to jsou

Pardubičtí hokejisté porazili po delší době své hradecké rivaly a jejich kapitán Tomáš Rolinek tak měl všechny důvody k radosti. Tím spíš, že se podílel na rozhodující brance Petra Sýkory.

Petr Sýkora a Tomáš Rolinek
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Jsou to pořád tři body, stejné vítězství, ale ty pocity jsou mnohem lepší. Všichni hráči v týmu na to byli nachystaní a ostatní kluci musí vidět, že dneska to byl opravdu velký zápas. Za to, jak jsme se bili a sráželi, musím všechny hráče pochválit," řekl Rolinek po utkání.

Vedle asistence na rozhodující gól se sám zapsal i mezi střelce. Radost mu ale na chvíli vzal rozhodčí, který se šel poradit s kolegou u videa. "Vůbec jsem nevěděl, proč se jde prohlížet záznam. Pak mi Petr Sýkora řekl, že zkoumají jeho vysokou hůl, ale vůbec jsem tu situaci neviděl, protože jsem dorážel na brankovišti. A tak jsem jen čekal na rozhodnutí," uvedl.

Ve 25. minutě zvyšoval na 2:0, ale Dynamo vedení neudrželo. "Byl to obecně vyrovnaný zápas se šťastným koncem pro nás. I když nás zatlačili, tak jsem věřil, že to dobře dopadne. Jsem nastavený tak, že bojuji za každé situace," podotkl kapitán Pardubic.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Hradec Králové

Podle sedmatřicetiletého mistra světa z roku 2010 byli pardubičtí hráči na derby mnohem lépe připravení než při utkání v Hradci, kde prohráli 0:6. "Myslím, že v prvním derby to z naší strany nebylo tak živé, jak by se v tak důležitém utkání očekávalo. Dneska jsme byli opravdu nažhavení, všichni kluci věděli, o co jde," pochvaloval si Rolinek.

Dobrý pocit z výhry pardubickým hráčům kalí jen dvě zranění ze závěru třetí třetiny. Po souboji u mantinelu musel být s krvavým zraněním na hlavě odvezen na nosítkách David Tomášek, o chvíli později inkasoval zásah bruslí do obličeje Petr Čáslava. "Nemám o nich bližší zprávy, ale doufám, že se jim nic vážného nestalo," přál si Rolinek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články