Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Chomutov porazil Spartu 4:3 v prodloužení, v němž ujel Růžička

Hokejisté Chomutova konečně zastavili sérii porážek na čísle šest. Se Spartou se dlouho přetahovali o výhru. Nakonec se rozhodovala v prodloužení, v němž ujel Vladimír Růžička a sám proti gólmanovi hostů nezaváhal. Spaťané se tak museli spokojit jen s bodem. Piráti se tak v tabulce posunuli na dvanácté místo, Pražané klesli na osmé.

Michal Vondrka
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Piráti cítili nutnost bodovat, takže vstoupili do utkání aktivně, což vyústilo v početní výhodu a následné vedení. Černochův faul potrestal z levé strany Vondrka povedenou střelou pod horní tyč.

Další průběh byl protkán přesilovkami na obou stranách, z čehož mohl nakonec těžit Vondrka, ale sám proti Honzíkovi ve vlastním oslabení kličkou do bekhendu neuspěl.

Sparta si na začátku druhé třetiny vytvořila díky nabídnuté početní výhodě tlak, který ale nezužitkovala. Krátce po nevyužití přesilovky i na druhé straně udeřil Skokan, jenž se objevil sám za obranou a bekhendem zvýšil na 2:0. Hned poté mohl skórovat kapitán domácích, ale ve vyložené šanci nechal vyniknout Honzíka.

Před koncem druhé části pak snížil na rozdíl jediného gólu Pech, když využil přesilovou hru. Těsně po šanci Sklenáře ve 43. minutě se museli Piráti opět bránit, ale tentokrát Pražané nabídnutou přesilovku nevyužili.

Ve 49. minutě ale už hosté vyrovnali, když se v pádu prosadil Říčka. Následně byl ale vyloučen Švrček a Piráti se v početní výhodě dostali opět do vedení, Honzíka překonal Tomica. Sparta ale opět vyovnala, pohotovost potvrdil Jarůšek.

Zápas se tak musel prodlužovat. V nastaveném čase byli aktivnější hosté, druhý bod ale získali domácí. Po několika zákrocích brankáře Lukeše se do brejku dostal Růžička a svůj nájezd proměnil.

Piráti Chomutov - HC Sparta Praha 4:3 v prodl. (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Vondrka (J. Mrázek, Huml), 36. Skokan (Sklenář, Dlapa), 53. Tomica (Vondrka, Flemming), 64. V. Růžička ml. - 39. Pech (P. Vrána, Z. Michálek), 49. Říčka (J. Mikuš, Jarůšek), 55. Jarůšek (Říčka). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Bejček - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 3971.

Chomutov: Š. Lukeš - Valach, J. Mrázek, Flemming, Dlapa, Slovák, Grman - Vondrka, Huml, Tomica - Luako, V. Růžička ml., Koblasa - Skokan, Sklenář, Poletín - Tomeček, Šťovíček, J. Havel. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Sparta: Honzík - Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, J. Mikuš, T. Dvořák, Švrček - Kudrna, P. Vrána, Říčka - Reichenberg, J. Hlinka, Jarůšek - Forman, Pech, Kumstát - Uher, Černoch, Smejkal. Trenéři: F. Výborný a J. Nedvěd.

Jan Šťastný (Chomutov): "Nebyli jsme před utkáním ve složité situaci, protože se nám nedaří a nehrajeme dobře. Říkali jsme si, kdy jindy sérii prolomit, než když přijede Sparta. Začali jsme, jak jsme chtěli. Podařilo se nám dát gól z přesilovky, na které jsme hráče upozorňovali a říkali jim, jak je chceme hrát. Ve druhé třetině jsme čekali, že nás Sparta bude chtít zatlačit, což se jí podařilo, ale my jsme zvýšili na 2:0. Je škoda, že jsme hned v následující akci trefili tyčku, protože kdybychom vedli 3:0, hrálo by se nám ještě lépe. Jak už bývá naším zvykem, na konci druhé třetiny jsme inkasovali. Sparta má výborné útočníky před bránou, bojovala a srovnala. Když zase přišla přesilovka, věřili jsme, že ji silou vůle urveme. Bohužel se potvrdilo, že nejsme v dobrém psychickém rozpoložení, což je na mužstvu vidět a opět jsme inkasovali. V prodloužení jsme chtěli vzít bod navíc, protože je pro nás každý důležitý, ale na ledě bylo jenom jedno mužstvo. Sparta nás tlačila a nepůjčila nám puk, takže jsme měli štěstí, že se hráči srazili a Vláďa Růžička ujel. Chceme hráčům poděkovat za bojovný výkon a vyzdvihnout výkon mladého gólmana Lukeše."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Trošku jsme prospali první třetinu, dostali se pod tlak a nehráli jsme, co jsme chtěli hrát - jednoduchý hokej s dobrou obranou, který nám přinesl úspěch v Mladé Boleslavi. Naopak jsme se pouštěli do nějakých zbytečností ve středním pásmu, Chomutov byl lepší a získal sebevědomí, což vyjádřil prvním gólem. Za stavu 0:2 jsme se nakopli, takže musím pochválit mužstvo, že nesložilo zbraně. Dotáhli jsme duel až do prodloužení, ve kterém jsme měli dvě tři gólové situace, ale neproměnili jsme je. Pak po jedné chybě Chomutov rozhodl zápas."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články