Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec otočil zápas ve Vítkovicích a protáhl vítěznou sérii

Hradec Králové zvítězil v extralize popáté za sebou, když zvítězil na ledě Vítkovic 6:3. Domácí přitom vedli 2:0 a 3:2, Hradec ale zásluhou kapitána Jaroslava Bednáře vždy dokázal vyrovnat a třemi brankami ve třetí třetině zápas rozhodl. Vítkovice prohrály doma třetí z posledních čtyřech zápasů a v počtu bodů získaných před vlastními diváky jsou třetí nejhorší v soutěži.

Utkání Vítkovice - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Vítkovicím se nástup povedl na jedničku. Kurovský se hned ve čtvrté minutě perfektní kličkou zbavil obránce a v situaci dva na jednoho po spolupráci s Hrbasem otevřel skóre.

Domácí, kteří odehráli úvod utkání ve vysokém tempu a ve výborném pohybu, mohli vést i větším rozdílem. Jenže Olesz po sólovém průniku v další vyložené šanci ztroskotal na Pavelkovi.

Záskok za tradiční hradeckou jedničku Rybára překonal Olesz až v přesilovce pět na čtyři z mnohem těžšího úhlu. "Chtěli jsme na ně vletět, protože jsme kalkulovali s jejich únavou z dlouhé cesty. To se nám docela povedlo. Měli jsme tlak, dali jsme dva góly," řekl vítkovický útočník Daniel Kurovský.

Hosté se z defenzivy jakžtakž vymanili až za stavu 0:2. Naději jim vdechl v přesilovce pět na tři prudkou ranou zápěstím Gregorc. "Škoda toho oslabení, to je trošku nakoplo. Do té doby jsme utkání měli v moci," uvedl vítkovický obránce Marek Hrbas.

Hned ze startu druhé třetiny Hradec dohnal ztrátu zásluhou Bednáře, který byl nejdřív u vyraženého puku a kličkou do protipohybu Bartošáka zasunul puk do brány. "Pomohl nám ten první gól ke konci první třetiny. Ta vůbec nebyla dobrá, málo jsme bruslili a domácí byli lepší," přiznal Bednář.

Domácím ale brzy vrátil náskok střelou z kruhu Stránský. Jenže i Východočeši, kteří už ve druhém dějství působili daleko živěji, rychle kontrovali a opět se prosadil Bednář po rychlém brejku s Kukumbergem.

Vítkovice měly pořád o něco více ze hry. Ale výraznou střeleckou převahu nedokázaly přetavit v další branky; Lev trefil horní tyč, Olesze vychytal Pavelka. Hostům na tři góly postačilo osm ran na bránu. "Zápas jsme měli dobře rozehraný, ale poslední dvě třetiny nám zase moc nevyšly," řekl Hrbas.

Závěrečná část už byla zcela vyrovnaná a Hradec se poprvé v utkání ujal vedení ve 49. minutě, když rychlý výpad zakončil dorážkou z druhé vlny Dragoun. Vítkovice ještě za stavu 3:4 nebyly daleko od čtvrtého gólu, ale Kucsera puk do brány nepropasíroval.

Pak už hosté nebyli k zastavení. Cibulskis v 54. minutě pokořil Bartošáka popáté a Hradec zcela ovládl led. Do prázdné brány přidal šestý gól Červený. "Třetí třetinu jsme už odehráli tak, jak to umíme. Byla z naší strany nejlepší a povedlo se nám nastřílet i nějaké góly," uvedl Bednář.

HC Vítkovice - Hradec Králové 3:6 (2:1, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 4. Kurovský (Hrbas), 15. Olesz (D. Květoň, Klok), 26. Š. Stránský (O. Roman, Hrbas) - 18. Gregorc (Koukal), 21. Jaroslav Bednář (Džerinš, Gregorc), 28. Jaroslav Bednář (Kukumberg, Džerinš), 49. Dragoun, 54. Cibulskis (Červený, Koukal), 59. Červený. Rozhodčí: Baluška, Štefík - Orolin (všichni SR), Tošenovjan. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 5012.

Vítkovice: Bartošák - Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk - Š. Stránský, O. Roman, D. Květoň - Szturc, Lev, Olesz - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Tomi, T. Jáchym, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Hradec Králové: J. Pavelka - Pláněk, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Zámorský - Köhler, Dragoun, R. Pavlík - Jaroslav Bednář, Džerinš, Kukumberg - M. Látal, Koukal, Červený - Miškář, Cingel, Berger. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Pavel Trnka (Vítkovice): "Myslím, že pro nás je výsledek celkem krutý. V úvodu utkání jsme odvedli velmi solidní výkon, potom jsme ale dostali lekci z produktivity. Ukázalo se, že hradecký tým je velice zkušený."

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Měli jsme špatný vstup do zápasu. Brzy jsme inkasovali a celá první třetina byla z naší strany špatná. Důležité bylo, že jsme využili přesilovku pět na tři. Vrátili jsme se zpátky do zápasu. Od druhé třetiny jsme zlepšili výkon. Třetí třetina byla z naší strany nejlepší a dokázali jsme potrestat chybičky a zaváhání domácích a utrhli jsme to na svoji stranu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články