Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta pod Výborným podruhé za sebou vyhrála, Třinec udolala 2:1

Po více než měsíci se dočkali tříbodového zisku hokejisté Sparty, když ve 23. kole extraligy udolali oslabený Třinec 2:1. Před rekordní návštěvou sezony 12 071 diváků poslal Pražany do vedení Tomáš Pavelka, Lukáš Kovář vyrovnal, ale pak rozhodl na konci 39. minuty Miroslav Forman. Sparta vyhrála podruhé za sebou a bodovala i v pátém utkání pod trenérem Výborným.

Utkání Sparta - Třinec
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Sparta proti Ocelářům, kteří ze zdravotních důvodů postrádali celou řadu hráčů obvyklé základní sestavy, začala velkým náporem. Jenže ho nepromítla do skóre a tlak Pražanů se začal postupně měnit v trápení, jímž končila páteční duel proti Olomouci.

Třinečtí navíc postupně několikrát pozlobili sparťanskou obranu. Po Ciencialově teči už klouzal kotouč po ledě za Honzíkovými zády směrem do branky, ale Vrána situaci zachránil a zametl ho do bezpečí.

Právě domácí forvard hasil další požár ve 14. minutě, kdy v šanci podrazil Irgla, ten ale při trestném střílení s blafákem do bekhendu na Honzíka nevyzrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Třinec

Pražané opanovali úvodní třetinu v počtu střel mezi tyče vysoko 18:5, ujala se však nakonec pouze jediná: Pavelka udělal pár kroků od modré čáry do útočného pásma a táhlou ranou zápěstím využil zakrytého výhledu Hrubce, před nímž dokonale clonil Kumstát.

Ani vedení však domácím nepomohlo do herní pohody. Ideálním obrazem, jež dokumentoval současné rozpoložení Sparty, byla přesilovka pět na tři ve 25. minutě, v níž její hráči Hrubce vůbec neohrozili, ještě o poznání hůře si pak vedli při pokračující klasické početní výhodě.

Ve 35. minutě se tváří v tvář třineckému gólmanovi dostal Pech, jeho zakončení ale Hrubec přečetl. A stejně dobře si vedl o chvilku později proti Vránovi, jenž se dostal rovněž do sóla při hře ve čtyřech na obou stranách. Trest se záhy dostavil - na druhé straně kluziště napřáhl obránce Kovář a vyrovnal.

Po Jankově prohřešku na začátku 39. minuty měli sparťané další přesilovku, a byl to právě úspěšný střelec, jenže se proměnil ve smolaře, když po Michálkově ráně a Formanově teči přidal na dráze puku ještě teč další, na niž nemohl Hrubec reagovat.

"Bylo to trošku šťastné. Tečoval jsem puk a viděl jsem, že tam byla i další teč. Myslel jsem si, že to byl Havran (Vrána), ale nakonec šlo o jejich hráče," popsal Forman.

"Byla to smůla. Bylo to tam tečované, věřil jsem si, že ten odražený puk, který šel tak pomalu, zvládnu odehrát, ale zahnulo to tak nešťastně, že skončil v brance. Nechci se v tom už moc hrabat. Takové momenty ale patří k hokeji, to se prostě stane a já to dál neřešil," řekl Kovář.

Těsně před přestávkou zůstal ležet na ledě otřesený bek Michálek, do hry už se poté nevrátil.

Vyrovnání měl pak ve třetím dějství, jež příliš vzruchu nenabídlo, na holi Michal Kovařčík, ve 47. minutě zacílil z dobré pozice ale pouze do Honzíkova ramena. Třinec nesrovnal krok ani po Irglově příležitosti a závěr už Pražané zvládli, aniž by se dostali pod nápor hostů.

Sparta Praha - Oceláři Třinec 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 15. T. Pavelka (Forman, Pech), 39. Forman (Z. Michálek, Pech) - 37. L. Kovář (Linhart). Rozhodčí: Pešina, Pražák - J. Svoboda, Rampír. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 12 071.

Sparta: Honzík - Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, J. Mikuš, Tomáš Dvořák, Švrček, Nedomlel - Forman, Pech, Kumstát - Jarůšek, P. Vrána, J. Hlinka - A. Kudrna, Reichenberg, Říčka - Rousek, Saponari, Smejkal. Trenéři: F. Výborný a J. Nedvěd.

Třinec: Hrubec - Bartko, Linhart, D. Musil, M. Doudera, Adámek, Jank, L. Kovář - Irgl, Marcinko, Rákos - Cienciala, Mikulík, Chmielewski - Raška, Polanský, Christov - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Kofroň. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

František Výborný (trenér Sparty): "Pokaždé jsme byli za získané body rádi, protože jsou samozřejmě důležité. Sbírat je po jednom je ale málo. Taková první vlaštovka přišla už minule, když jsme překonali ta tři prodloužení a ve čtvrtém jsme se přes penalty dopracovali ke dvěma bodům a hlavně k vítězství. Dneska jsme hráli se silným týmem, před dobrou návštěvou a myslím si, že oba soupeři předvedli kvalitní výkon. Hráči si za tím šli a cítili, že dneska to zvládnou, což se také podařilo."

Marek Zadina (Třinec): "První třetinu byla Sparta jednoznačně lepší a tlačila nás, ale díky našemu brankáři, který podal výborný výkon, skončila jen 1:0. Měli jsme tam navíc i trestné střílení, škoda jen, že jsme ho nevyužili, protože jsme mohli tlak Sparty otupit, což se nepovedlo. Ve druhé třetině jsme se ale trošku zvedli, byla tam i pasáž, kdy jsme se usadili v útočném pásmu a vyrovnali i na 1:1, ale pak jsme bohužel udělali hloupý faul a dostali gól na 1:2. Ve třetí třetině se Sparta začala trochu bát o výsledek, zavřela střední pásmo, my jsme tam přesto měli pár šancí, z nichž jsme mohli skórovat, ale nepovedlo se nám to."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články