Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Gudasovi hrozí tvrdý trest, kvůli seknutí Perraulta si ho zavolala disciplinárka

Hokejisté Philadelphie se pravděpodobně budou muset v brzké době obejít bez Radka Gudase. Českému obránci hrozí minimálně pětizápasový trest za seknutí soupeře ve čtvrtečním duelu NHL s Winnipegem. Vedení disciplinární komise nabídlo hráči Flyers, že se může projednávání svého případu zúčastnit osobně, což většinou signalizuje přísnější postih. Důrazný bek to nicméně odmítl a vyjádří se prostřednictvím telefonu.

Radko Gudas
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Daniel Lea

Gudas v utkání proti Jets sekl hokejkou do krku ležícího útočníka Winnipegu Mathieua Perraulta. Sedmadvacetiletý český reprezentant byl nejprve vyloučen na dvě minuty, po zhlédnutí záznamu rozhodčí jeho trest změnili na pět minut a do konce duelu. Perrault nebyl zraněn a vstřelil první gól Winnipegu, který Philadelphii zdolal 3:2 po nájezdech.

Rodákovi z Kladna podle všeho u disciplinární komise uškodí, že je opakovaným provinilcem. Před dvěma lety dostal například třízápasový distanc za tvrdý zákrok do hlavy Miky Zibanejada, minulou sezonu zase zahájil až po stopce na šest utkání, kterou si vysloužil za naražení na hrazení Austina Czarnika v přípravném střetnutí.

Perrault uvedl, že se mu Gudas ještě před odchodem do kabin omluvil. "Ale když se podíváte na záznam, vypadá to, že to udělal schválně. Tohle nebyla náhoda. Je takovými zákroky známý," řekl hráč, jenž se ve čtvrtek vrátil do sestavy poté, co vynechal dvanáct zápasů kvůli zranění v dolní části zad. "Trefil mě do masité části krku. Mohlo to dopadnout hůř," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články