Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Sparta posílila ofenzivu. Z Hradce přichází Jarůšek

Sparťanští hokejisté dostanou ofenzivní posilu. Dres pražského týmu bude nově oblékat Richard Jarůšek, který hájil barvy Hradce Králové. V novém působišti podepsal dlouhodobý kontrakt. Opačným směrem, ale na hostování, zamířil obránce Petr Zámorský.

Richard Jarůšek
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Šestadvacetiletému Jarůškovi se v této sezoně nedařilo podle představ. Na východě Čech proto nedostával tolik prostoru a sám požádal o uvolnění do jiného klubu. "Avizovali jsme, že pracujeme na příchodu jednoho top útočníka, a věříme, že on je tím pravým," uvedl sportovní manažer klubu Michal Broš.

"Je mi jasné, s čím do Sparty přicházím a jaké budu mít úkoly. Chci Spartě pomoci v tabulce nahoru, tam, kam patří a kde ji chtějí fanoušci vidět. Sparta je klub, který má obrovské jméno, a jsem moc rád, že si v tomhle klubu zahraji. Je to pro mě velká výzva a věřím, že budu týmu přínosem přesně v tom, co ode mne trenéři očekávají," řekl šestadvacetiletý Jarůšek.

"Znám Ríšu dobře ze svého působení v Mladé Boleslavi a také kouč František Výborný ho trénoval, takže oba dobře známe jeho ofenzivní kvality. Slibujeme si od něj v první řadě důraz v útočném pásmu a samozřejmě produktivitu, která nám zatím v této sezoně chybí," dodal Broš.

Jarůšek v Hradci odehrál výbornou základní část minulé sezony, v níž nevynechal ani jediný z 52 zápasů a připsal si 45 bodů za 19 branek a 26 asistencí. V cestě za bronzem během play-off přidal v 11 duelech čtyři body (1+3). V tomto ročníku je jeho dosavadní bilance 20 zápasů, pět branek a tři finální přihrávky.

"Situaci ohledně Richarda řešíme prakticky od začátku sezony, stejně jako týmu se ani jemu osobně moc nedařilo. Situaci jsme s ním rozebírali a zkoušeli ho po vzájemné dohodě někde v extralize 'oživit' formou trejdu, což se však nepodařilo. Nikdo nám nebyl schopen nabídnout adekvátní náhradu," připomněl generální manažer Východočechů Aleš Kmoníček.

Pětadvacetiletý zlínský rodák Zámorský měl být ve Spartě po příchodu ze švédského Örebra klíčovou postavou obrany, ale tato očekávání nenaplnil. Hradec ho angažoval na hostování do konce sezony. "Od začátku ročníku jsme sháněli ofenzivního beka, který má výbornou střelu. Petr je k dispozici a možnost angažovat ho se nám zamlouvala. Po nepovedeném angažmá ve Spartě chce dokázat svou kvalitu, i proto má velkou chuť hrát za Hradec a pomoci mu k úspěchu," uvedl Kmoníček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články