Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olomoucký Konrád opět zářil a proti Třinci udržel už šestou nulu

Slovenský brankář Branislav Konrád pomohl 22 úspěšnými zákroky Olomouci k vítězství 4:0 v předehrávce 21. kola extraligy nad Třincem, kterému Hanáci zabránili v posunu do čela soutěže. Třicetiletý odchovanec Nitry zatím nastoupil ve všech 21 duelech Kohoutů v sezoně a šestým čistým kontem potvrdil, že patří mezi hlavní opory šestého týmu tabulky.

Brankář Olomouce Branislav Konrád
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Jsem rád, že jsem vychytal nulu, protože když se mi to povede, tak většinou vyhrajeme, což je to důležité. Já na čisté konto myslím až možná v posledních minutách," řekl Konrád, který vychytal nulu počtvrté za posledních osm zápasů.

Už nyní vyrovnal své maximum šesti nul z obou minulých sezon. Pokud by v takové úspěšnosti pokračoval, mohl by útočit i na rekord základní části české nejvyšší soutěže. Ten drží s 11 nulami Roman Málek z působení ve Slavii v sezoně 2002/03 a Tomáš Pöpperle, který na stejný počet dosáhl v ročníku 2013/14 v dresu Sparty.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Třinec

Podle Konráda pomohla Olomouci proti Třinci podařená první třetina. "Povedl se nám vstup do utkání, brzy jsme vedli 2:0, což výkonu týmu většinou pomůže. Ve druhé třetině jsme začali trochu spekulovat, a tam jsem si docela hodně zachytal," usmíval se Konrád.

Skalpu Ocelářů si cenil i přesto, že jim chyběly ofenzivní opory - Zbyněk Irgl, Martin Adamský, Tomáš Marcinko, Jakub Petružálek a Martin Růžička - i obránce Lukáš Krajíček.

"Že přijel Třinec v oslabené sestavě, jsem nevěděl. Až těsně před utkáním to v kabině někdo zmínil, ale někdy je těžší vyhrát proti oslabenému týmu. Nám se to dnes povedlo a za týden si to už nikdo nebude pamatovat. Zranění či nějaká epidemie, to se může stát každému," dodal Konrád.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články