Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Klepiš ve Finsku bodoval v každém zápase, ale odjíždí zklamaný

Špatný konec Turnaje Karjaly prožila česká reprezentace. V zápase s rozjetým Ruskem sice dali čeští hokejisté poslední gól, ale tím jen útočník Jakub Klepiš těsně před koncem zmírnil porážku na 2:5. Ani jemu to moc náladu nevylepšilo. "Nebylo tam dneska nic kladného," konstatoval střelec.

Jakub Klepiš s Lukášem Radilem
zdroj: ČT4

"Dnes bych to nazval kočka - myš. Byl to od nás špatný zápas. Od začátku to nebylo o nějaké hokejovosti, ale hlavně o nasazení, které nám chybělo po celý zápas a nemohli jsme se k tomu vůbec dostat. Nevím proč, těžko říct. Celkově špatný zápas," zhodnotil Klepiš porážku s Rusy.  

Češi tak v Örebro a Helsinkách odehráli tři utkání a zaznamenali jediný úspěch. Po středeční prohře ve Švédsku 3:5 v pátek porazili Švýcarsko 3:2. "Když se pak ještě prohraje i poslední zápas, tak se neodjíždí s dobrými pocity," konstatoval zklamaný Klepiš.

Do národního týmu se mistr světa z roku 2010 vrátil poprvé od května 2015, kdy hrál na světovém šampionátu v Praze. V turnaji, který u trenérů mohl rozhodovat i o nominaci na únorové olympijské hry v Pchjongčchangu bodoval třiatřicetiletý útočník Mladé Boleslavi ve všech třech utkáních - zaznamenal gól a dvě asistence.  

"Nechci osobní pocit nějak hodnotit. Já jsem se na to těšil, snažil se tomu dát maximum a otázka na hodnocení je spíš pro trenéry," uvedl účastník pěti mistrovství světa. Kouč Josef Jandač ale Klepiše chválil. "To je prd platný. Kdybych hrál ještě líp, tak bychom třeba vyhráli. Je to zkreslující, když prohrajete dva ze tří zápasů a jeden vyhrajete jen těsně."

Problém prosadit se v plném počtu

Problémem týmu na turnaji byla podle Klepiše koncovka ve hře pět na pět. V té vstřelili Češi jediný z osmi gólů. Sedm jich zaznamenali v přesilových hrách. "Samozřejmě se říká, že přesilovky vyhrávají zápasy. Ale ty nemusí chodit pořád. Teď nám vycházely, ale když dáme v pět na pět jen jeden gól, tak je to špatné," uvedl Klepiš.  

Nejstarší hráč týmu nezaznamenal ve stylu mezinárodního hokeje za dobu své více než dvouleté absence žádné velké změny. "Samozřejmě hrají v našem týmu i v těch ostatních mladší kluci, které jsem nepotkával. V určitých fázích mají třeba víc energie, ale nemyslím si, že je to všechno jen o té rychlosti. Myslím, že jsem nijak nezaostával, bruslilo se mi dobře, cítil jsem se taky dobře, jen mrzí ty dvě prohry," dodal Klepiš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články