Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Duchene se proti Coloradu neprosadil, Ottawa přesto vyhrála

Znovu po šesti letech zavítal do Evropy zápas základní části NHL. A Matt Duchene se hned ve svém prvním utkání po výměně z Colorada do Ottawy postavil právě proti Avalanche. Bodově se neprosadil, přesto mohl se Senators slavit výhru 4:3 v prodloužení. Duel mezi týmy švédských kapitánů Erika Karlssona a Gabriela Landeskoga ve stockholmské hale Globen rozhodl v 61. minutě svou druhou brankou večera Mark Stone.

Utkání Colorado - Ottawa
zdroj: Reuters autor: Erik Simander

Papírově domácí Colorado se sice díky Nailu Jakupovovi dostalo v 9. minutě jako první do vedení, ale Senators ještě do přestávky otočili. Avalanche dokázali ještě dvakrát srovnat, ale na vítězný gól nedosáhli. Ve druhé třetině neproměnil Matt Nieto trestné střílení.

Šanci na reparát bude mít Colorado v druhém utkání takzvané Global Series proti stejnému soupeři hned v sobotu.

V Evropě se hrají soutěžní zápasy klubů NHL poprvé od roku 2011 a celkově pošesté. Slavná zámořská liga se v minulosti představila také v Praze, v roce 2008 se v O2 areně utkali hokejisté New York Rangers a Tampy Bay a o tři roky později Boston s Phoenixem.

Colorado - Ottawa 3:4 v prodloužení (1:2, 1:1, 1:0 - 0:1)Branky: 9. Jakupov, 30. Kerfoot, 53. MacKinnon - 16. a 61. Stone, 9. Claesson, 34. DiDomenico. Střely na branku: 19:32. Diváci: 13 396. Hvězdy utkání: 1. Stone (Ottawa), 2. Kerfoot (Colorado), 3. Claesson (Ottawa).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články