Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Povídání o kopané

Gulaš: Vždycky je lepší, když víte, co od spoluhráčů čekat

Úspěšná sezona hokejistů Plzně se odrazila i v nominaci na první reprezentační akci sezony. Na turnaji Karjaly si vedle nováčka Michala Moravčíka zahraje i útočné trio Indiánů Dominik Kubalík, Tomáš Mertl a Milan Gulaš. V úvodním duelu se Švédskem by dokonce měli vytvořit společně druhý útok. Milan Gulaš věří, že souhra s klubovými spoluhráči bude fungovat i v národním týmu, ačkoliv spolu trojice v extralize pravidelně nenastupuje.

Milan Gulaš
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Švédové, první soupeř českého týmu na turnaji, mají podle Gulaše dobře namixovaný tým. "Myslím si, že mají hodně zkušený tým, ale vhodně doplněný o jejich mladé talenty. Takže od nich čekám zápas ve velké rychlosti, a samozřejmě výbornou techniku," říká Gulaš.

Z kádru soupeře se speciálně těší na někdejšího spoluhráče z Färjestadu Magnuse Nygrena a také na možnou jedničku příštího draftu, teprve sedmnáctiletého obránce Rasmuse Dahlina. "Sám jsem zvědavý, jaký za poslední rok udělal pokrok. To už je teď opravdu velký hráč, ohromně sebevědomý, ve Frölundě dostává prostor na ledě. Sledovat, co takový mladý kluk umí s pukem, musí být pro fanoušky pastva pro oči," chválí Dahlina Gulaš.

S klubovými spoluhráči z Plzně Mertlem a Kubalíkem utvoří Gulaš proti Tre Kronor čistě plzeňský útok. "Už jsme spolu nastoupili v pár zápasech a docela to klapalo. Vždycky je jednodušší, když máte v lajně někoho, u koho víte, co od něj očekávat. Tím je to pro nás možná jednodušší, ale na druhou stranu tohle jsou zas mnohem těžší zápasy než v extralize," dodává Gulaš.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články