Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Třinec veze důležitou výhru z Malmö, v závěru rozhodl Chmielewski

Výbornou pozici do odvety si vybudovali hokejisté Třince, když v úvodním osmifinále play-off Ligy dokázali vyhrát na ledě Malmö 2:1. Oceláři sice ještě do poslední třetiny nastupovali s mankem, ale dokázali vývoj utkání otočit, když nejprve vyrovnal Vladimír Svačina a další forvard Aron Chmielewski pak v čase 57:10 rozhodl.

Radost hokejistů Třince
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Třinec se na severu Evropy představil s Hrubcem mezi tyčemi, ale bez ofenzivních opor Irgla a Hrni. Brzký faul Linharta už po 89 vteřinách posadil Redhawks do sedla, hosté však odolali. Štěstí pak českému týmu pomohlo v končící 11. minutě, kdy Zaar orazítkoval tyč. Bez gólového trestu pak Oceláři přečkali i prohřešek Polanského.

Velké zmatky při rozehrávce Třince v úvodu druhého dějství, do něhož už hosté nastoupili bez zraněného beka Rotha, pak ale stály u zrodu vedoucí trefy švédského týmu, kterou si připsal Hardt. Uběhlo jen 70 sekund a domácí útočník tváří v tvář překonal Hrubce povedeným zakončením pod horní tyčku.

Následovala série trestů na obou stranách, první početní výhodu si zahráli i hosté, stav se neměnil. Nepohnul jím ani Görtz, který se dostal do podobné situace jako předtím úspěšný střelec Hardt, jenže tentokrát měl Hrubec navrch s dostatečně rychlou lapačkou.

"První dvě třetiny nás soupeř hodně tlačil a měli jsme tam hodně oslabení, je třeba poděkovat gólmanovi a klukům před ním, kteří oslabení odbránili. Bylo super, že jsme při nich nedostali gól," ocenil práci spoluhráčů Chmielewski.

Nástup do závěrečného dějství vyšel skvěle Třinci. Už po 53 vteřinách bylo vyrovnáno, když Adamský při své individuální akci obkroužil branku, našel Svačinu a ten pohotově prostřelil gólmana Alsenfelta.

Oceláři poté přečkali další oslabení a nakonec to byli trochu překvapivě oni, kdo měl poslední slovo: Chmielewski se prosadil tečí ostré příhry z Musilovy hole necelé tři minuty před koncem.

"Bylo to hodně o bruslení. Domácí byli silní na puku, umí si ho dobře přidržet a zbytečně ho neodevzdávají. Jsem rád, že jsem dal gól, ale hlavní je, že tým vyhrál. Vezeme si skvělý výsledek, ale v odvetě musíme nastoupit tak, jak bychom tady hráli 0:0. Tedy začít od defenzivy, neinkasovat a využít příležitosti, které přijdou," uvedl Chmielewski.

Malmö Redhawks - Oceláři Třinec 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 22. Hardt (Storm) - 41. Svačina (Adamský, Polanský), 58. Chmielewski (D. Musil, Dravecký). Rozhodčí: Wiegand, Stricker (oba Švýc.) - Lundgren, Nyqvist (oba Švéd.). Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 5662.

Malmö: Alsenfelt - Warg, Mylläri, Olsson, Arell, Andersson, Mäntylä, Lerby, Setkov - Zaar, Händemark, Bryggman - Storm, Haudum, Hardt - Olofsson, Rosdahl, Görtz - Lennström, Ch. Forsberg, Eklind. Trenéři: Andersson, Filander a Mattsson.

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Roth, D. Musil, Adámek, Linhart, Jank - M. Růžička, Marcinko, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Chmielewski, M. Kovařčík, Rákos - Cienciala, Mikulík, Kofroň. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články