Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Brno zvítězilo v Mladé Boleslavi 2:0 a vrátilo se do čela tabulky

Kometa Brno se po výhře 2:0 v Mladé Boleslavi vrátila po 16. kole do čela extraligové tabulky. Brňané ukončili sérii tří porážek zásluhou branky Hynka Zohorny v oslabení, vítězství Komety pečetil do prázdné branky Dočekal. Gólman Karel Vejmelka vychytal při svém třetím startu v sezoně podruhé čisté konto.

Utkání Mladá Boleslav - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Snažím se, když dostanu šanci, to chytnout za pačesy a chytat, co nejlépe umím. Je to prostě koncentrace a samozřejmě mi pomáhají spoluhráči. Je to stoprocentně i jejich zásluha," komentoval svou formu Vejmelka, který z 82 střel v této sezoně extraligy inkasoval jedinou branku.

Hned v úvodu se dostal po Holíkově sklepnutí puku ve středním pásmu do šance Klepiš, ale Vejmelka zasáhl. Maxwell si poradil se Zaťovičovou střelou a oba gólmani pak kryli i další nebezpečné pokusy. Velkou šanci měl na straně hostů ve 12. minutě po střele Gulašiho Nahodil, ale s dorážkou neuspěl.

Za tři minuty Holík uvolnil Klepiše, který zblízka ztroskotal na Vejmelkových betonech. Maxwell zasáhl při šanci Hynka Zohorny po objetí branky. Domácí se ubránili při trestu Pacovského, který pak před koncem prvního dějství měl šanci z dorážky, jenže Vejmelku zastoupil Malec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Kometa Brno

V druhém dějství se ocitl po Dočekalově přihrávce před Maxwellem Haščák, ale zakončení neměl snadné. Vejmelku prověřil Eminger a brněnský gólman se vyznamenal při přečíslení dvou na jednoho Lence se zakončujícím Musilem i při Urbanově šanci. Mladoboleslavský gólman si poradil s dvěma Malletovými pokusy a zlikvidoval i možnosti Bartejse a Hrušky.

Ve 44. minutě se dostal sám před Maxwella Nahodil, ale minul. Po Hruškově faulu hráli první přesilovku v utkání také domácí a Urban nedotlačil puk za Vejmelku. Kometa se vzápětí ubránila i při trestu Haščáka a při Malcově pobytu na trestné lavici dokonce ve vlastním oslabení skórovala.

Po Kotvanově chybné rozehrávce po mantinelu uvolnil Mallet Hynka Zohornu, který ranou z mezikruží prostřelil Maxwella. Domácí se snažili marně o odpověď a mohli děkovat svému brankáři, že kryl v 54. minutě další možnost Zaťoviče.

V závěrečné power play domácích vyrazil Vejmelka nebezpečnou střelu Holíka a z brejku pečetil výsledek 29 sekund před koncem do prázdné branky Dočekal.

Domácí gólman Brandon Maxwell musel ve svém jubilejním stém startu v české extralize strávit těsnou prohru. "Brno je velice dobrý tým s velice zkušenými hráči. Byl to vyrovnaný zápas, snažil jsem se odvést co nejlepší práci, ale bohužel oni dali góly a my ne," uvedl Maxwell.

BK Mladá Boleslav - Kometa Brno 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 51. H. Zohorna (Mallet), 60. Dočekal (Vincour, Vejmelka). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3876.

Mladá Boleslav: Maxwell - J. Říha, Kotvan, Knot, Jan Hanzlík, Stříteský, Němeček, Eminger - Lenc, P. Holík, Klepiš - Orsava, Žejdl, Pacovský - M. Procházka, P. Musil, Urban - P. Kousal, T. Knotek, L. Pabiška. Trenéři: P. Augusta, Ujčík a Žabka.

Kometa Brno: Vejmelka - Štencel, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, Nahodil, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, T. Svoboda - Mallet, J. Hruška, H. Zohorna - Haščák, V. Němec, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Patrik Augusta (Mladá Boleslav): "Rozhodlo naše neproměnění přesilovek a obdržený gól při jedné nich. Vyměnili jsme si role z prvního utkání v sezoně, kdy jsme rozhodli při přesilovce Komety. Viděli jsme dnes bojovné utkání a šance byly na obou stranách, výborně chytali oba dva brankáři. Tím, že jsme neproměnili přesilové hry a ještě jsme při ní inkasovali, tak jsme si zápas v závěru prohráli."

Petr Haken (Kometa Brno): "Byl to pro nás další těžký zápas hlavně v tom, abychom se prosadili v útočné fázi. Domácí dobře bránili a byli hodně nepříjemní. Ve druhé třetině jsme to už trošičku naklonili na naši stranu a mohli jsme tam nějakou branku dát. Ve třetí třetině nás zbrzdila tři vyloučení za sebou, Boleslav se tam dostala hodně do hry, ale musím pochválit hráče, kteří na ta oslabení chodili. Dostali jsme v posledních zápasech hodně gólů v oslabení; dnes jsme to zvládli a byli jsme odměnění i tím, že rozhodující gól padl i v našem oslabení. Karel Vejmelka je výborný brankář. Marek Čiliak chytal teď spoustu utkání za sebou a výborně. Dopředu jsme se domluvili, že bude v Boleslavi chytat Karel, věděl to včas, připravil se a musím mu pogratulovat k dnešnímu výkonu. Byl obrovskou oporou."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články