Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Ihnacak: Do extraligy jsem se vracet nechtěl, ale nabídka Litvínova mě oslovila

Po odchodu ze Sparty Brian Ihnacak sedm měsíců nehrál a čekal na zajímavou nabídku. Hned v prvním vystoupení za Litvínov se uvedl gólem, ale mrzelo jej, že nepomohl proti Liberci k vítězství. Dvaatřicetiletý syn bývalého československého reprezentanta Petera Ihnačáka dostal Litvínov ve 48. minutě do vedení 2:1, ale Bílí Tygři duel otočili a slavili výhru 3:2 po samostatných nájezdech.

Brian Ihnacak
zdroj: twitter.com/hcverva

"Dostal jsem od trenérů prostor, tak jsem se snažil jim důvěru vrátit dobrým výkonem. Nejdůležitější je ovšem vyhrát, to se nám nepovedlo, takže jestli jsem dal, či nedal gól, je úplně jedno," řekl po zápase Ihnacak, rodák z Toronta, který reprezentuje Itálii.

Bývalý hráč Hradce Králové a pražské Sparty se zařadil do středu útoku s Tomášem Matouškem a další posilou Michaelem Vandasem. "Dohodli jsme se s trenéry, že začnu ve čtvrtém útoku a pak se uvidí. Chtěl jsem hrát jednoduše a dostat se do zápasu," uvedl Ihnacak.

Na ledě strávil přes 13 minut. "Hrál jsem i nějaká oslabení, na přesilovou hru jsem sice nešel, ale od druhé třetiny se mi už hrálo dobře. Nohy mi sice nešly ideálně, ale ne zase až tak špatně," podotkl Ihnacak.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Liberec

Původně sice nechtěl už v české extralize pokračovat, ale nabídka Litvínova jej nakonec oslovila. "Chtěl jsem hrát v jiném státě, ale nepřišla nabídka, kterou bych chtěl. Tak jsem si nyní řekl, že je lepší hrát než čekat na nějakou další štaci," prohlásil Ihnacak.

"Trénoval jsem kousek od Turína, s italským týmem a trenérem národního týmu, ale ta úroveň samozřejmě není taková, jakou má extraliga. Musel jsem si přidávat v tréninku a hodně bruslit, abych se udržoval v kondici," dodal Ihnacak.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články