Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Liberec venku poprvé zabral, z Litvínova si veze výhru v nájezdech

Až na osmý pokus se hokejisté Liberce dočkali prvních venkovních bodů v letošní sezoně. Bílí Tygři dokázali zvítězit 3:2 na nájezdy na ledě posledního Litvínova, ačkoliv v zápase dvakrát prohrávali. V rozstřelu ale byli úspěšní třikrát ze čtyř pokusů, zatímco Chemici ve své jindy oblíbené disciplíně vyšli naprázdno.

Utkání Litvínov - Liberec
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Verva nastoupila už s ofenzivními posilami Brianem Ihnacakem a Michaelem Vandasem, kteří se zařadili do čtvrté formaci po boku Tomáše Matouška. První šanci utkání měl domácí Dietz, jehož ránu od modré čáry zastavila pravá tyčka Willovy branky.

Na druhé straně měl dvě možnosti Stránský, který nejprve puk poslal těsně vedle a ve své druhé šanci se vyznamenal Petrásek. Když už to vypadalo, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu, vypálil 17 vteřin před sirénou Pilař a puk proklouzl Willovi mezi betony.

Úvod druhé části patřil Bílým Tygrům. Nejprve ohrozil Petráska střelou z otočky Jelínek a poté se řítil na domácího brankáře Bartovič, ale Petrásek jeho samostatný únik zlikvidoval. V 24. minutě si Havlín vyšlápl u mantinelu na Matouška a poté zboural i Ihnacaka.

Hosté byli aktivní i nadále, ale dlouho se jim nedařilo výborně chytajícího Petráska překonat. Povedlo se to jim to až v 34. minutě, kdy si Kolmann sjel od modré čáry a přesně mířenou střelou vyrovnal na 1:1.

"Trenér brankářů nám ukázal, kam dostává jejich gólman nejvíce gólů, tak jsem se snažil mířit nad vyrážečku a vyšlo to. Byl to teprve můj druhý gól v extralize," řekl liberecký obránce Petr Kolmann, který má na kontě 70 zápasů v nejvyšší soutěži.

V třetí třetině měl první příležitost Bulíř, Petrásek se bleskurychle přesunul ke své levé tyčce a zakročil. V další šanci se ocitl Kolmann, který se vydal na útočný výlet, jeho rychlý výpad zpoza branky ale domácí brankář kryl.

Ve 48. minutě se naopak radovali domácí. Ihnacak nadvakrát překonal Willa a poslal Litvínov do vedení. "Nejdůležitější je vyhrát, to se nám nepovedlo, takže jestli jsem dal, či nedal gól, je úplně jedno," prohlásil Ihnacak.

V 56. minutě mohl zvýšit náskok Litvínova Černý, místo puku však skončil v brance on sám. Přišel trest na druhé straně. O dvě minuty později totiž při hře power play Liberce vypálil z mezikruží Krenželok a vynutil prodloužení.

"Nevím, co se tam stalo. Jel jsem za branku, hodil jsem to do plexiskla, poté se to ovšem dostalo ke Krenželokovi a on mi to zametl k tyčce. Nemohl jsem nic moc dělat," popsal situaci litvínovský gólman Michael Petrásek.

V nastavení nejprve ujel Bakoš, ale Petrásek předvedl úspěšný zákrok lapačkou. Poté domácí hráči i fanoušci dvě minuty trnuli při Kubátově vyloučení. Bránící trojice s Petrásekem všechny pokusy zneškodnila, a rozhodnout tak musely nájezdy.

V těch byli úspěšnější hosté, kteří proměnili všechny tři pokusy, oproti tomu domácí ani jeden. Vítězný nájezd si připsal Bulíř, trefili se i Bakoš a Redenbach. "Nájezdy jsou loterie. Minule jsem všechny chytil, dnes bych naopak nechytil ani medicinbal," dodal Petrásek.

HC Litvínov - Bílí Tygři Liberec 2:3 po nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 20. K. Pilař (V. Hübl, Jurčík), 48. Ihnacak (M. Hanzl, J. Černý) - 34. Kolmann (P. Jelínek), 58. L. Krenželok (Bulíř), rozhodující sam. nájezd Bulíř. Rozhodčí: Pešina, Hribik - Pešek, Gerát. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 4127.

Litvínov: Petrásek - Sörvik, Kubát, Gula, Dietz, K. Pilař, Baránek, od 29. navíc L. Doudera - Nejezchleb, M. Hanzl, F. Lukeš - Gerhát, V. Hübl, J. Černý - Jurčík, Válek, Trávníček - Matoušek, Ihnacak, Vandas. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Liberec: Will - Havlín, Ševc, Jánošík, Šmíd, Kolmann, Derner - Bulíř, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Redenbach, Bartovič - Lakatoš, Jašek, Ordoš - J. Stránský, D. Špaček, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Darek Stránský (Litvínov): "První třetina byla z naší strany nejlepší. Pomohl nám gól do šatny, který jsme dali. Poté šel náš výkon dolů a několikrát nás podržel brankář Petrásek. Z našeho pohledu jsme z toho smutní. Když už se nám povedlo dát branku na 2:1, tak jsme poté inkasovali v závěru utkání. Měli bychom si s tím umět poradit. V nájezdech nás jednoznačně soupeř předčil, takže máme bohužel jen jeden bod."

Filip Pešán (Liberec): "Viděli jsme vyrovnaný a bojovný zápas. Oba týmy do toho daly všechno. Nedaří se nám proměňovat šance. Několikrát jsme ztroskotali na domácím brankáři, zápas se mohl vyvíjet jinak. Na druhou stranu nám velmi pomohl Roman Will, jehož výkon gradoval v prodloužení. Jsem rád, že jsme si skvěle provedenými nájezdy došli pro druhý bod."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články