Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hradec vyhrál v Brně 2:1 a protáhl vítěznou šňůru na sedm zápasů

Třetí porážku za sebou utrpěli hokejisté Brna. Kometa v domácím prostředí podlehla Hradci Králové 1:2 a její přemožitel se na ní v tabulce bodově dotáhl. Východočeši naplno bodovali posedmé v řadě, asistencí a vítězným gólem k tomu přispěl kapitán Jaroslav Bednář.

Utkání Kometa Brno - Hradec Králové
zdroj: twitter.com/HCKometa autor: Ivo Dostál

Oba týmy vsadily v úvodu na pozornou defenzívu, proto také diváci v první třetině mnoho brankových příležitostí neviděli. Hosté si vypracovali v úvodní třetině jedinou šanci, ve které Koukal nepřelstil Čiliaka. Na druhé straně si vedl stejně brněnský útočník Hruška, jehož akci zlikvidoval Rybár.

Otevřenější partii nabídla až druhá třetina. Hned v úvodu si při první přesilovce Kometa vytvořila tlak, k vážnějšímu ohrožení branky soupeře se však nedostala.

Vzápětí ale Hradec stejnou nabídku při Zaťovičově vyloučení využil. Střelu obránce Gregorce stačil Čiliak vyrazit pouze před Bednáře, nejproduktivnější hráč hradeckého týmu našel volného Koukala, který střelou do opuštěné části branky otevřel skóre utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Hradec Králové

Kometa na inkasovaný gól reagovala zvýšeným úsilím. Trápila se ale při zakládání protiútoků a také při přechodu středního pásma, kdy měla problémy s důrazným napadáním protivníka.

Příležitost k vyrovnání měl Tomáš Svoboda, který ve 33. minutě šikovně objel branku soupeře, jeho pokusu o zasunutí kotouče zabránil v poslední chvíli položením hole na led Rybár.

Další šanci k vyrovnání měl Mallet, který ale netrefil před opuštěnou brankou kotouč po Zohornově přihrávce. Na druhé straně těsně před druhou přestávkou Köhlerovu šanci zlikvidoval Čiliak.

"Náš problém byl asi ve střelbě. Šance jsme měli, ale neproměňujeme je. Chybí nám trošku tlak do brány. Hradec měl svou hru postavenou na brankáři. Rybár chytá fantasticky, což dnes potvrdil. Jeho výkon podporuje houževnatá obrana," prohlásil brněnský obránce Jakub Krejčík.

V závěrečné třetině měli Brňané výraznou převahu a nutili soupeře k chybám a faulům. K vyrovnání jim pomohla přesilovka, kterou využil Erat. Ovšem vzápětí se karta otočila a Hradec měl na 83 sekund přesilovku pět na tři.

V ní navíc brankář Čiliak hodil po kotouči hůl, výhodu trestného střílení ale Bednář nevyužil. "Věděl jsem, co chci udělat. Čiliak mě výborně vybruslil. Nemusím potvrzovat jeho kvality, výborně penaltu chytil," řekl Bednář.

Ovšem vzápětí si hradecký kapitán nezdar vynahradil, zužitkoval početní výhodu a vrátil hostům jednobrankový náskok. Pozornou hrou jej už hosté v nervózním závěru ubránili.

"Výsledkově se nám nepovedly tři zápasy. Musíme se z toho oklepat a zase se vrátit zpátky na vítěznou vlnu. Na jeden gól se nevyhrává. Tam bude určitě chyba," uvedl útočník Komety Jan Hruška.

Kometa Brno - Hradec Králové 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branka a nahrávky: 51. M. Erat (Krejčík) - 24. Koukal (Jaroslav Bednář, Gregorc), 55. Jaroslav Bednář (Gregorc, Köhler). Rozhodčí: Hejduk, Novák - Kis, Rampír. Vyloučení: 5:5, navíc Rybár (Hradec Králové) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 7507.

Kometa Brno: Čiliak - Štencel, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, J. Hruška, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, Horký - Haščák, V. Němec, T. Svoboda - H. Zohorna, Nahodil, Mallet - Plášek. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, Rosandič, Graňák, Pláněk, Vydarený - Köhler, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Cingel - Vopelka, Koukal, Červený - Jarůšek, Miškář, M. Látal. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Kamil Pokorný (Brno): "Měli jsme špatný rozjezd. V první třetině jsme naráželi na srovnanou defenzivu soupeře. Neudrželi jsme se na kotouči v útočném pásmu. Ve druhé se naše hra trošičku zlepšila, ale nevytvořili jsme si převahu, jakou jsme chtěli. Dostali jsme gól v oslabení. Tlak se nám podařilo vytvořit až v poslední třetině, kdy jsme soupeře dostali do úzkých. Podařila se nám přesilovka, pokračovali jsme v náporu. Potom nás zastavily verdikty rozhodčích. Soupeři se podařilo vstřelit vítěznou branku. Jsme zklamaní. Ale v neděli extraliga pokračuje."

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Rozhodujícím faktorem byly dnes přesilovky. My jsme z nich dali dva góly, domácí jen jeden. Chtěl bych hráčům poděkovat za výborný výkon a za získané body. Nevím, kdy jsme v Brně naposledy vyhráli za tři body. Vydařilo se nám vstup do utkání. První třetinu jsme odehráli aktivně, domácí jsme přestříleli. Ovšem nic jsme z toho nevyužili. Ve druhé jsme si pomohli přesilovkou. V závěrečné části, kdy utkání gradovalo, Kometa dokázala vyrovnat při přesilovce. Zamkli nás v naší třetině a sehráli ji parádně. V rozhodujících chvílích nás podržel brankář Rybár."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články